Хай Бог тебе благословить

Збірка дописів за Травень, 2008

Щоб діла Божі виявились на ньому

спліпийУ часи Ісуса було дуже поширеним переконання, що нещастя людини було наслідком її особистого гріха або якоїсь провини батьків. Саме так думали й учні Спасителя. Проте Господь спростовує неправильне переконання народу, зазначаючи: «Ані він не згрішив, ані батьки його, але щоб ділам Божим виявитись на ньому».
Ще кілька дні тому ми роздумували, що початком всіх хворіб є гріх, який прийшов через Адама і Єву. Є багато хворіб, які ми дійсно успадковуємо від наших предків, а також є такі, що маємо з нашої вини. У кожному випадку Ісус наголошує, Прочитати все »

Покута – це духовний лік від гріха

СповідьЖінка посповідалась і зізналась священику, що один гріх її постійно переслідує. Вона дуже часто впадає в нього, висповідує на кожній сповіді і, кажучи щиро, вже надокучило постійно його повторювати на сповіді. Вона вже старалась з усіх сил позбутися його, але нічого не виходило.
Духовний отець тихо промовив: іди в мирі, відпускаються тобі твої гріхи.
Жінка здивовано подивилась.
За покуту помолишся 100 раз “Господи, помилуй”
– А що далі? – ніяково промовила вона, може дасьте якісь настанови, як позбавитися цього гріха? Прочитати все »

Чи діамант робить місце діамантовим?

В одному європейському місті є мікрорайон під назвою “Діамант”. Як кожний діамант славиться і привертає увагу, так і цей мікрорайон у славному місті привертає увагу всіх.
Не знаю кому прийшла в голову така думка, щоб цей пагорб прикрасити особливим населенням. Це були люди із особливими потребами, із особливим станом фізичного і психічного здоров’я, одним словом – це були ті, що не користувались людським успіхом у житті. Хтось запропонував, щоб поселити їх всіх разом. Чому так? Прочитати все »

Ісус приносить ясність у життя, щоб нам дати свободу

самарянкаСамарянка – проста жінка, яка має непросте життя. З розмови розуміємо, що жінка не є задоволена із життя. Все у її житті відбувається, але без радості. Вона знає закони і зберігає їх, але путається у розумінні цих законів. Має у своєму житті щось, але в дійсності його не має. Ісус у розмові із нею показує наскільки вона запуталась у своєму житті.
Можемо зауважити цікаву річ. Вона приходить до джерела, щоб набрати води, а Ісус (як ми кажемо) виводить її на чисту воду. Ісус прояснює їй життя. Прочитати все »

Подружня приcягa у чacі прийняття cв.Тaйни Подружжя

1. Свята Тайнa подружжя
Сама св.Тайна продружжя – це союз укладений між чоловіком і жінкою перед Богом, добровільний і нерозривний, на підставі якого утворюють взаємну спільність на все життя. Цей союз любові заснований Богом і призначений для добра супругів та народження і виховання дітей.
Сам Господь наділив його відповідними законами, зберігаючи які, подружнє життя cтає глибоким пережиттям спільного життя у любові і взаємному щасті.
Це cоюз уклaдaєтьcя лише один рaз між тими самими подругами і може бути розірваним лише з причини cмерті одного з них. Прочитати все »