Щоб діла Божі виявились на ньому

Loading

спліпийУ часи Ісуса було дуже поширеним переконання, що нещастя людини було наслідком її особистого гріха або якоїсь провини батьків. Саме так думали й учні Спасителя. Проте Господь спростовує неправильне переконання народу, зазначаючи: «Ані він не згрішив, ані батьки його, але щоб ділам Божим виявитись на ньому».
Ще кілька дні тому ми роздумували, що початком всіх хворіб є гріх, який прийшов через Адама і Єву. Є багато хворіб, які ми дійсно успадковуємо від наших предків, а також є такі, що маємо з нашої вини. У кожному випадку Ісус наголошує, Читати далі Щоб діла Божі виявились на ньому

Покута – це духовний лік від гріха

Loading

СповідьЖінка посповідалась і зізналась священику, що один гріх її постійно переслідує. Вона дуже часто впадає в нього, висповідує на кожній сповіді і, кажучи щиро, вже надокучило постійно його повторювати на сповіді. Вона вже старалась з усіх сил позбутися його, але нічого не виходило.
Духовний отець тихо промовив: іди в мирі, відпускаються тобі твої гріхи.
Жінка здивовано подивилась.
За покуту помолишся 100 раз “Господи, помилуй”
– А що далі? – ніяково промовила вона, може дасьте якісь настанови, як позбавитися цього гріха? Читати далі Покута – це духовний лік від гріха

Чи діамант робить місце діамантовим?

Loading

В одному європейському місті є мікрорайон під назвою “Діамант”. Як кожний діамант славиться і привертає увагу, так і цей мікрорайон у славному місті привертає увагу всіх.
Не знаю кому прийшла в голову така думка, щоб цей пагорб прикрасити особливим населенням. Це були люди із особливими потребами, із особливим станом фізичного і психічного здоров’я, одним словом – це були ті, що не користувались людським успіхом у житті. Хтось запропонував, щоб поселити їх всіх разом. Чому так? Читати далі Чи діамант робить місце діамантовим?

Ісус приносить ясність у життя, щоб нам дати свободу

Loading

самарянкаСамарянка – проста жінка, яка має непросте життя. З розмови розуміємо, що жінка не є задоволена із життя. Все у її житті відбувається, але без радості. Вона знає закони і зберігає їх, але путається у розумінні цих законів. Має у своєму житті щось, але в дійсності його не має. Ісус у розмові із нею показує наскільки вона запуталась у своєму житті.
Можемо зауважити цікаву річ. Вона приходить до джерела, щоб набрати води, а Ісус (як ми кажемо) виводить її на чисту воду. Ісус прояснює їй життя. Читати далі Ісус приносить ясність у життя, щоб нам дати свободу

Подружня приcягa у чacі прийняття cв.Тaйни Подружжя

Loading

1. Свята Тайнa подружжя
Сама св.Тайна продружжя – це союз укладений між чоловіком і жінкою перед Богом, добровільний і нерозривний, на підставі якого утворюють взаємну спільність на все життя. Цей союз любові заснований Богом і призначений для добра супругів та народження і виховання дітей.
Сам Господь наділив його відповідними законами, зберігаючи які, подружнє життя cтає глибоким пережиттям спільного життя у любові і взаємному щасті.
Це cоюз уклaдaєтьcя лише один рaз між тими самими подругами і може бути розірваним лише з причини cмерті одного з них. Читати далі Подружня приcягa у чacі прийняття cв.Тaйни Подружжя