Грішний спокій приходить після оправдання гріха

Loading

Грішниця стала на коліна і в сльозах почала просити у Бога прощення. Вона щойно зробила гріх. Ще в часі гріха її совість тихо застерігала від гріха, але голос спокуси мабуть був сильніший і сталось те, за що тепер ллються сльози. Було гірко за себе, за свою слабість. Було якось не по-собі…
У такому відчаї жінка задумалася і почала, щось Богові пояснювати. Вона пригадала всі деталі того вчинку і всього того, що було перед тим. І зробила висновок, що неможливо було вчинити по-іншому. Читати далі Грішний спокій приходить після оправдання гріха

Знаю одне: був я сліпим, а тепер бачу.

Loading

У цій історії із сліпонародженим зустрічаємо не одного чоловіка, що був сліпим. Можемо побачити інших засліплених. Хоч сам він був фізично сліпим, але натомість був душевно зрячим, бо мав віру і довіру, тобто був відкритим  Завдяки цій вірі, послухавши Христа, одужав. Його оздоровлення було явним Божим чудом. І хоч були ті, хто не вірив і не приймав це за факт, сам факт чуда не могли заперечити. Тоді засліплені духовно закривали очі тим, хто хотів бути зрячим, хто хотів повірити в Христа..

Читати далі Знаю одне: був я сліпим, а тепер бачу.

Що буде тоді, коли розум почне перечити вірі? Не буде чуда …

Loading

Прийшов Ісус в у місто і побачив сліпого, що був сліпий із народження.
Життя сліпого просте. Сидиш при дорозі і просиш милостиню, тобі дають і ти живеш з цього. Тобі співчувають, жаліють, що ти не такий, як всі, а дехто принизливо докоряє, мовляв – це за гріхи батьків, або особисті переступи Божих законів. Життя просте: сидиш, прислухаєшся до слів людей, до дзенькоту монет.

Того дня замість співчуття чи докору, і замість звуку падаючої монети було чути дивну розмову чужинців про якісь «діла Божі» і як хтось плюнув на землю. Читати далі Що буде тоді, коли розум почне перечити вірі? Не буде чуда …

Ти зможеш знищити те, що Боже? Якщо ні, то не змушуй, щоб це зробили інші після твоєї “Євангелізації”

Loading

Молодий чоловік елегантно одягнений підійшов до старенького чоловіка і почав розмову про Бога. В його руках була Свята Книга, яку він цитував, показуючи свою майстерність у пошуках потрібної цитати і дивуючи своєю начитаністю.
Дідусь мило слухав і час від часу дивувався: Ох, а у моїх роках не було такої можливості, навіть цю Книгу бачити, моя бабуся лише час від часу мені витягувала стареньку фотографію, де було зображено Ісуса Христа і Богородицю, та й розказувала про любов, про заповіді, про прощення і про те, що коли Син виріс, то віддав своє життя за нас. В кінці вона ставила цю фотографію на стіл і ми молились. Коли вона ховала образок, то наказувала дуже строго, щоб я нікому не говорив ні про їхню розмову, ні про молитву, ні про образок. А то міліція може прийти і може нас наказати, а образок знищити знищити. Коли бабуся померла, я забрав це образок і тепер він є завжди зі мною.

Читати далі Ти зможеш знищити те, що Боже? Якщо ні, то не змушуй, щоб це зробили інші після твоєї “Євангелізації”

Кесареві – кесареве! Богові – Боже! А духовному наставнику – ?

Loading

До громади віруючих приїхав великий учитель. Після слів про духовне життя у кожного з’явилось бажання жити по-іншому! У серці з’явилась постанова: матеріальне має відійти і дати місце духовному. Можна було лише подивляти тому, що за короткий час духовний наставник добився такого високого результату: спонукав вище всього ставити духовне. Незабаром прийшов час розтавання. Священик мав вертатись додому і люди теж би мали повертатися у свою будденість.
Все би закінчилось звичайно, але тут виникла мала трудність. Люди мали звичай віддячуватись кожному гостю грішми, немов покриваючи витрати дороги і т.д. а тут якось було не зручно давати гроші тому, хто кілька хвилин тому так гаряче проповідував про їхню шкоду і підносив до великої гідності духовні скарби.

Читати далі Кесареві – кесареве! Богові – Боже! А духовному наставнику – ?