Хай Бог тебе благословить

Збірка дописів за Серпень, 2010

Бачити щастя в очах іншого

Чоловік і жінка повертались додому. День був нелегкий, втома давалася в знаки. Хотілось лише одного: швидше дістатись додому і відпочити. Йшли мовчки немов економили кожну частинку енергії, щоб вистачило дійти до кінця. Несподівано донеслась дивна мелодія. Вони пришвидшили хід. Незабаром вони побачили на великій площі міста спектакль із феєрверків. Музика полонила серця людей, а вогні на небі заворожували своєю яскравістю і красою спалахів.
Жінка із великим захопленням слідкувала за цим дивовижним дійством. Вона ще ніколи в житті не бачила такої краси. Краса музики і світла магічно тримала в увазі всіх глядачів.

Прочитати все »

Христос на Таворській молитві відкриває себе перед учнями і вчить перебувати із святими, і чути голос Бога

“Обличчя Його засяяло, наче сонце, а одежа побіліла, наче світло” (Мт. 17, 2).
Згідно передання саме на горі Тавор Христос об’явив Свою Божественну Природу, яка на очах у трьох Апостолів цілком переобразила Його людську природу.
Подія переображення вплинула не тільки на Людську природу Богочоловіка, але на все довколишнє, а це були: природа, апостоли. Опромінилось все. Прочитати все »

Хто ти: багатий, бідний чи убогий?

“Істинно кажу вам: Трудно багатому ввійти в Небесне Царство. Іще кажу вам: Легше верблюдові пройти через вушко в голці, ніж багатому ввійти в Боже Царство.”
Словом “бідний” ми називаємо тих, котрі не мають нічого, або мають дуже мало. До категорії тих людей зачисляємо також тих, котрі щось втратили: “Бідна людина, бо втратила здоров’я”, “Біднятко, бо втратив рідну людину”. Бідний, бо перебуває в якійсь біді.
Багатий – це той, хто має багато. Щоб бути ним, не обов’язково посідати багато матеріального добра, можна мати багато чого іншого, що може піднести до такого статусу. Це можуть бути: знайомства, таланти, різні справи, обов’язки, проблеми, клопоти та інш. Прочитати все »

Кожна хоче, щоб на неї звернули увагу, або про те: Чим Марія привернула увагу Бога?

Привернути увагу на себе – це притаманно мабуть кожній жінці. Дехто пояснює це потребою, а хтось каже, що це слабість жіноча. Залишається проста правда, що жінка без уваги почуває себе погано, тому робить все, щоб на неї звернули таки увагу.
Одяг, поведінка, мовлення, жести і все інше, чим є жінка, часто використовуються, щоб підкреслити свою присутність у цьому багато чисельному суспільстві. Хтось хоче привернути на себе увагу, а хтось хоче лише нагадати про свою присутність. Це природно підкреслити своєю зовнішністю, своєю поведінкою свою особливість, не природно, що через страх, щоби не залишитися незауваженим чи забутим, людина йде на будь-які кроки. Прочитати все »

Якщо ти отримуєш від Бога добро, то чому поширюєш зло?

Чи не слід було й тобі змилосердитись над твоїм товаришем, як я був змилосердився над тобою?
Бог є джерелом усякого добра. З цього джерела виходить все добре, що ми маємо і чим живемо. Ця цілюща вода доброти наповнює все людство: і грішників, і святих. У сучасному світі важливість Божої ласки у житті  не дуже підкреслюємо, думаючи, що все і має бути так, забуваючи про основне джерело звідки все походить, натомість, все приписуючи собі. Якщо все є природно, а людина цар природи, то до висновку, що людина цар добра, недалеко. Прочитати все »