Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього: пам’ять про твоє спасіння

Це свято, як і інші великі Торжества, звертає нашу особливу увагу на наше Спасіння, щоб ми пам’ятали про велику Божу любов щодо нас. У кожному святі ми пізнаємо, як Бог старанно робив все, щоб відкрити Свою Любов і повернути нам втрачене щасливе життя, Рай.
Щоб бути в небі, потрібно хотіти бути з Богом.

Читати далі Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього: пам’ять про твоє спасіння

Різдво Богородиці – це також відповідь на прохання тих, хто уповає на Господа

Різдво Пресвятої Богородиці є великим Торжеством, що входить у дванадцять найбільших свят Церкви.  Саме це свято нам пригадує те, що Господь, щоб прийти на землю для спасіння людства, мав народитися як звичайна людина.
У Нього мала бути мама, через яку Він мав отримати фізичне тіло і яка мала би бути Його опікункою. Це не могла бути будь-яка людина, це мала бути вибрана особа.

Читати далі Різдво Богородиці – це також відповідь на прохання тих, хто уповає на Господа

Хотів вигнати? чи не відпускав її, щоб відповісти на її благання?

Loading

Він же не озвався до неї і словом. Тут приступили його учні й почали його просити: “Відпусти її, бо вона кричить за нами.” Мт 25:14-30

Дивна поведінка Христа спонукає нас до особливих роздумів над цим випадком, де Господь виявляє себе мовчазним і в якійсь мірі нейтральним. Це стає ще більш незрозумілим, коли пригадаємо слова про те, що Він чекає на кожного, хто втомлений і обтяжений.
Мабуть і ми були в такій ситуації, коли наші благання і наші молитви здаються нам непочутими. Нас це ранить і особливо тоді, коли хочемо явного чуда, бо мабуть, після того, як спробувавши все, надія на Господа залишається останньою.
Ми, як і багато людей, що приходять Бога через різні труднощі в житті, шукаємо у Ньому утішення і задоволення наших потреб.

Читати далі Хотів вигнати? чи не відпускав її, щоб відповісти на її благання?