Хай Бог тебе благословить

Збірка дописів за Листопад, 2010

Чи не міг Господь почекати один день, щоб зцілити людину?

Дорогі в Христі, сьогодні нам до роздумів випадає історія, коли Ісус Христос оздоровив в синагозі жінку, котра вісімнадцять років не могла вирівнятися.
Знаємо, що це фізичне упокорення вона отримала від злого духа, який мучив її. Може це сталось за який її гріх? Про причину можемо лише здогадуватися та й врешті сам Господь мало звертає увагу на причину. Він більше звертає увагу на зміни у людині, які мають статися у майбутньому цієї людини.
За це добре діло Ісус був осуджений, як переступник закону. Звернімо увагу на те, що Спаситель навчав у суботу в одній із синагог і,  побачивши хвору, скорчену до землі жінку, що слухала Його, Він миттєво поспішив на допомогу, переступивши закон! У суботу не вільно було щось робити – субота був день для Бога.

Прочитати все »

У матеріальному світі є ще присутній і невидимий духовний світ. Його розпізнаєш?

Дорогі браття і сестри, живучи у цьому матеріальному світі, ми відчуваємо присутність ще іншого світу: духовного.
Це найперше проявляється у нас самих: маємо тіло, але ще маємо і душу. Є у нашому житті те, що ми не можемо назвати матерією, фізичним явищем і тому робимо висновок, що: думка, мрія, почуття, бажання, віра, любов та інше, все це відноситься до духовного світу.

Прочитати все »

Не забутися про те, хто ти є насправді

Заробітчанка працювала в сім’ї заможних людей. Вони були дуже обдаровані люди, користувалися великим авторитетом у суспільстві, займали високі посади на роботі, були весь час дуже зайняті. Саме тому їм потрібна була прислужниця, котра могла би робити всю домашню роботу. Їй за це гарно оплачували і вона була задоволена, незважаючи на те, що мала вищу освіту і в дома працювала вчителькою. Прочитати все »

Любити – це наше природне покликання

Дорогі браття і сестри, роздумуючи про заповіді любові, які чуємо сьогодні від Христа, найперше запитаймося самі себе: Чи ми вміємо любити?
“Любов” – це слово, яке має само говорити за себе, бо чи є хто з людей, що може його в повноті пояснити? Та все ж про любов розказують багато. Науковці твердять, що вона є основою життя людей. Прості люди згадують любов у привітаннях та побажаннях, за любов (гірко про це згадувати) піднімають келихи! Але, чи всі перебувають у ній?
Ось і виходить простий абсурд: вона необхідна, вона бажана, а її завжди є брак.
Людина завжди є в пошуках любові. Прочитати все »

Чужі знайомі, які розділяють з нами все наше рідне

Місце, де проживаємо і речі, якими користуємося з часом називаємо рідними. Ми легко звикаємо до предметів, що користуємося і теж їх називаємо рідними, а що робиться з людьми, які розділяють з нами все наше рідне?
Ранком багато людей спішать на роботу, беручи свій транспорт: хто авто, хто автобус, хто маршрутку, хто метро чи поїзд. Кожного дня в той самий час, те ж саме місце і … переважно ті ж самі люди. Звикаєш до цього ритму життя, до місця твоїх пересадок і поволі непомітно також починаєш звикати до лиць постійних людей. Ти звикаєш до всього і ці обличчя з часом стають знайомими обличчями. Прочитати все »