Хай Бог тебе благословить

Збірка дописів за Січень, 2011

“Коло сумування” чи “коло радості”?

У кімнаті один навпроти одного сиділи мама і малий синочок. Очі в обох були зажурені і вони, зітхаючи, мовчали. Задумана мати це зауважила і звернулась до сина: « А ти чим же зажурений? Ти чому такий сумний?»

Не знаю – відповів син, – я дивлюся на тебе … мабуть мені сумно, бо ти сумна.

Прочитати все »

Щоб прийняти Царство Боже потрібно покаятися, а щоб покаятися?

Заклик Ісуса Христа до покаяння був актуальним тоді і за лишився таким же необхідним і сьогодні. Ворог не спить, він постійно ходить за людиною і всіма силами старається її звести. Що ж, йому це часто вдається, але це ще не кінець людині. Вона може покаятися і навернутися на правильний шлях!
Таким чином той, хто дійсно хоче бути в Царстві Божому, той постійно має пильнувати, щоб бути на правильній дорозі і, якщо зійшов із неї, значить має навернутися.

Покаяння і жаль – це різні речі, хоч і дуже пов’язані між собою

Прочитати все »

“Приготуйте путь Господню” до наших сердець, до цілого нашого життя

Хрищення (з грецької "баптизо") – означає занурення у воду. У нашій мові ми правдоподібно прийняли слово "хрищення" від слова Христос, згадуючи слова: "Ви, що в Христа христилися, у Христа зодягнулися"
Зовсім по-іншому розуміються ці давні слова, які мають у собі глибокий зміст живого християнства: Зануритися і зодягнутися в Христа.
Зрозуміло, що тут не йдеться про якесь магічне діяння чи чудесне перетворення особи, яка повністю, до останньої волосинки, здійснила ритуал занурення. Переміна особистості здійснюється не в очищенні тіла, а найперше в духовній переміні життя людини. Це духовне життя є в середині людини у душі її і також довкола неї: у культурному середовищі, сім’ї та іншому, що оточує її.

Прочитати все »

Вітання із Новим РОКОМ – 2011

Вітаю усіх із 2011 роком
Благословляю на наступний рік в єдності із Богом та в любові між собою. Ще один рік прожитий разом і ще один рік є перед нами. Наше життя продовжується. Наше життя йде вперед на зустріч із майбутнім, яке поступово стає теперішнім, а потім минулим. Ми зустрічаємо початок і твердо знаємо, що прийде кінець, який стане новим початком. Так було минулого року, так буде і наступного. Так буде до того часу, коли не настане вічність.

Прочитати все »