Небесний Тато готує нагороду своїм дітям. І тобі також?

Loading

Згадуючи про останні часи, у декого виникають неприємні емоції. Навіть у самій назві «Страшний суд» відчувається боязнь перед тією хвилиною, коли відбудеться зустріч усіх із Богом. Природно виникають запитання: чому має бути страх перед зустріччю із всіма і перед зустріччю із Небесним Татом?
Як правило, у людей виникає страх тоді, коли вони зробили недобрий вчинок. Дивлячись на те, що є, людина уявляє наслідки і якщо вони є неприємні, то провокує неприємні переживання.

Читати далі Небесний Тато готує нагороду своїм дітям. І тобі також?

Бог наш Небесний Тато, наш рідний Тато

Loading

У притчі “Про Доброго батька і блудного сина” Ісус нам відкриває нове ім’я Бога, як Небесного Батька, Люблячого Бога – МИЛОСЕРДЯ. Ця притча є дуже близькою для багатьох сімей. Історія із двома братами і добрим батьком/матір’ю повторюється часто, щоправда не з такими наслідками. Тому кожного разу, читаючи її, дивуємось доброті батька, адже кожний із нас цю доброту відчув на собі. Читати далі Бог наш Небесний Тато, наш рідний Тато

Стрітення: Зустріч з Христом для падіння чи підняття?

Loading

Пророцтво праведного Симеона, яке читаємо на Торжество Стрітення, знаходить свій відгомін не тільки в Ізраїлі, але ще й серед вибранців Божого люду Нового Завіту, серед християн.
Згадаймо ці слова праведного старця, котрий благословляючи, сказав до його матері Марії: “Ось цей поставлений для падіння й підняття багатьох в Ізраїлі; він буде знаком протиріччя, та й тобі самій меч прошиє душу, щоб відкрились думки багатьох сердець.” Лук 2.34

Читати далі Стрітення: Зустріч з Христом для падіння чи підняття?

Багато людей приходять у храм і роблять одне і теж: моляться. Це дійсно так є?

Loading

Багато людей приходять у храм і роблять одне і теж: моляться. Сьогоднішня історія про двох молільників показує, що люди можуть у своїй зовнішній поведінці бути подібними один до одного, а у середині цілком протилежними, будуть робити одне і теж, але насправді – це буде зовсім інше,  навіть із протилежним результатом.
У духовному житті все має починатися із середини, від нашого серця

Читати далі Багато людей приходять у храм і роблять одне і теж: моляться. Це дійсно так є?

Той, що був малого росту, став великим в очах Христа

Loading

Читаючи розповідь про Закхея, можна зауважити, як автор підкреслив недосконалість чоловіка, котрий хотів побачити Ісуса. Здається, що це було зроблено із особливим акцентом і не зовсім делікатно «бо був малого росту», але і не випадково. Читати далі Той, що був малого росту, став великим в очах Христа