Хай Бог тебе благословить

Збірка дописів за Жовтень, 2011

Віримо тільки у смерть чи ще у воскресіння?

В уривку в Євангелії від Луки (від Луки 7:11-16) розповідається історія про воскресіння сина вдови. Слово "смерть" було дуже близьким словом для жінки, яка втратила чоловіка і тепер сина. Із цим словом приходять різні пережиття, емоції. Багато із них пов’язані із смутком, плачем, журбою.

Прочитати все »

Кожної ночі і кожного разу, коли йдемо на спочинок, готуємось до вічності

Відкриваєш очі і починаєш день. Світлий день, у якому ти маєш нагоду мріяти і здійснювати свої мрії, планувати і реалізувати свої плани. Маєш можливість завершити те, що було почато вчора, або ж почати те, що може бути завершено завтра.

Кожного дня ти зауважуєш, як хвилина за хвилиною проходить, сповнюючи годинний цикл, як сонце рухається по своїй орбіті, завершуючи свій круг, як ранок переходить у день, що заміниться у свій час вечором, а далі буде ніч. Все проходить і все змінюється, залишаючи після себе історію. Прочитати все »

Але тебе не залишив, не покинув

У моєму житті є сторінки чорні і білі. На білих сторінках написані мої духовні піднесення, а на чорних – мої упадки. Мені так хочеться благодарити тебе, Господи, за ці білі сторінки, і не хочу приховувати від тебе те, що маю великий душевний біль за ті чорні. Прочитати все »

Жити грішником чи учнем Христа?

Учитель зібрав своїх учнів і почав говорити науку, яка стала вступом до місійної діяльності (від Луки 6:31-36). Ісус говорить інше від того, що навчали батьки, що є цінністю в цьому світі, Його слова є справжнім протиріччям до способу життя  людей.  Чи зникла актуальність цих слів сьогодні у нашому житті?

Прочитати все »

Блаженні ті, що слухають Боже слово і його виконують, що вірують, навіть, якщо не зрозуміло до кінця

В цій короткій історії із рибаками (Луки 5:1-11) Ісус показує явний результат того, що буде, якщо повірити в Його слова і виконати те, що Він каже. Можливо це буде суперечити нашим принципам, досвіду чи переконанням. Можливо це буде для нас цілковито не зрозуміло. Та й врешті Господь постійно просив нас про те, щоб ми увірували в Його слова, а не зрозуміли чи проаналізували. Може скластися враження, що Господь суперечить нашому розумові. А може це ми суперечимо Божій мудрості? Може це ми перестали слухати Божого голосу і жити Божим словом?

Прочитати все »