Хай Бог тебе благословить

Збірка дописів за Лютий, 2012

Хай Бог благословить на Великий піст 2012 р.

Дорогі браття і сестри у Христі,

входимо у Святий Піст, в особливий час очищення, покаяння і духовного зросту. Сорок днів – сорок кроків на шляху до змін. Шлях покаяння тому і називається шляхом, бо має початок, продовження і завершення. Тому потрібно найперше почати цей шлях, вступити на дорогу Спасіння. Далі цей шлях потрібно продовжити.

Прочитати все »

Простити, щоб увійти у піст з миром

Дорогі браття і сестри у Христі, п’ятим кроком приготування до Святого Посту, до особливого часу очищення, покаяння і духовного зросту, є заклик до взаємного примирення через прощення. ( Мт. 6,14-21). “Неділя сиропусна” чи “неділя прощення”, як її часто називають – це остання наша зупинка для роздумів, щоб увійти вільною від боргів душею у Святий Великий піст – шлях нашого покаяння, ще один крок на дорозі Спасіння. І простяться нам борги наші, як і ми будемо прощати нашим боржникам.

Прочитати все »

І перед Ним усі народи зберуться, і Він відділить один від одного їх, як відділяє вівчар овець від козлів.

 

Дорогі браття і сестри у Христі, четвертим кроком до приготування до Святого Посту, до особливого часу очищення, покаяння і духовного зросту, є притча про Останній суд(Мт. 25.31-46). Його ще називають Страшним судом і це вже залежить від того, хто і яким бачить цей суд. Для одних це буде час смутку, а для інших буде довгоочікувана мить радості, що дасть початок вічній радості у Божому царстві.

Прочитати все »

Христос – це світло, яке просвічує кожну людину.

Наш Спаситель Ісус Христос є Світло. Він просвічує людину аж до самої глибини її душі. На те Він прийшов, щоб бути світлом для кожної людини, щоб просвітити її життя і наповнити його ясністю.
Його ще називали Учителем, хоча Він був більше ніж «учитель», який лише передає світло науки, адже Він був податель і джерело усякої просвіченості і мудрості.

Це Світло прийшло у світ і внесло Ясність там, де була плутанина нерозуміння і темрява гріховності. Зустріч із Світлом творила зміну. Він, Незахідне Світло, нічого не знищував, а упорядковував, нікого не відкидав, а кожному знаходив призначення. Творив з усього гармонійний лад.

Прочитати все »

Блудний син втратив благословення, але повернув його через повернення

Дорогі браття і сестри у Христі, третім кроком до приготування до Святого Посту, до особливого часу очищення, покаяння і духовного зросту, є історія про Доброго батька і його синів. (Луки 15:11-32)

Шлях покаяння тому і називається шляхом, бо має початок, продовження і завершення. Тому потрібно найперше почати цей шлях, вступити на дорогу Спасіння. Далі цей шлях потрібно продовжити. Кожного року маємо глибше і глибше застановитися над нашим духовним і моральним життям.

Тепер маємо нагоду задуматися над нашим життям із Богом. У притчі показано прикмету Бога – як Доброго батька. Опікується, наповнює життя радістю та достатком, залишає нас вільними, не приховуючи радості від нашої присутності і смутку від розлуки.  Також у цій притчі можемо побачити людей: нас грішних і псевдо праведних.

Прочитати все »