Чому не пускаємо Христа в усі куточки нашого життя?

Loading

Священик після йорданського освячення води у храмі відвідував сім’ї, благословляючи їх святою водою та спільною молитвою. В одному помешканні сталась дивна, але звичайна історія.
За звичаєм після входу у дім і короткої молитви священик у супроводі господарів почав робити обхід по всьому дому, благословляючи його. Господар тримав свічку, господиня посудину із водою, дитина ікону, а священик, тихо шепочучи молитву, звершував священний обряд. Несподівано служитель зупинився перед бічними дверима у коридорі і взявся за ручку, щоб ще й туди зайти і поблагословити.
Господар і господиня відразу запротестували, Читати далі Чому не пускаємо Христа в усі куточки нашого життя?

Правдиве пізнання себе – це дуже важливий момент у житті людини, що веде до пізнання Бога

Loading

Дорогі браття і сестри у Христі, ми сьогодні робимо другий крок наближення до святого Великого посту. Згадуючи притчу, яку залишив для нас Ісус Христос, можемо пригадати своє духовне життя, свій внутрішній світ, своє ставлення до Бога…
Отож, двоє віруючих людей прийшли у храм на молитву і відкрили свої серця Богові. Читати далі Правдиве пізнання себе – це дуже важливий момент у житті людини, що веде до пізнання Бога

Стрітення – невипадкова зустріч, що змінює

Loading

Дорогі браття і сестри у Христі, ми сьогодні торжествуємо Стрітення Господнє, згадуючи прихід  до храму Пресвятої родини, в якому звершилась зустріч праведного Симеона та Анни пророчиці із обіцяним Спасителем-Месією.
Пресвята родина йшла до храму, щоб сповнити все за законом Господнім та з Божого провидіння стали знаряддям Всевишнього для запевнення Божої милості тим, хто очікував Обіцяного знаку з висот.
Це спонукає нас задуматися над тим, Читати далі Стрітення – невипадкова зустріч, що змінює

Глава Східної Церкви і Західної залишили місце іншим – вияв чого: слабкості чи мужності?

Loading

Дивне співпадіння. Кілька років тому Патріарх слов’янського Сходу блаженніший Любомир відійшов від свого патріаршого уряду, даючи місце і можливості для молодого Глави Церкви, а тепер патріарх Заходу показав смиренність.
Прості жести із складними обговореннями довкола.  Чому, для чого і що буде?
Ми, християни, віруючі люди, дивлячись у телевізор і слухаючи світських людей, не можемо дати заглушити себе їхніми висновками, що і намагаються зараз зробити.
Закликаю вас  подивитися духовно на цей вчинок і зробити для себе духовні висновки, це по- особливому стосується тих, хто вже довший час блокує на собі владу. Читати далі Глава Східної Церкви і Західної залишили місце іншим – вияв чого: слабкості чи мужності?

Що ти хочеш?- а хіба не ясно?

Loading

Дорогі браття і сестри у Христі, роздумуючи над історією Єрихонського сліпця(Лк 18:35-43), запрошую вас звернути увагу на те, як Ісус очікує ясності від самого потребуючого, того, що попросив його допомоги, ставлячи зустрічне запитання: “Що хочеш, щоб я тобі зробив?” Дивним є це запитання. Адже видається ясним що, коли людина-жебрак просить милості, то що тут не зрозуміло? Чи у цьому криється глибокий зміст?
Жебрак є прикладом віри?
Єрихонський сліпець – це той, котрий мав ваду фізичну, але не зупинився на цьому. Він не став забутим і влаштував собі життя добре наскільки зумів.  Велика заслуга його, що він не бездільнічав, не закрився у собі і не залишив суспільства людей, а просив милостиню. Читати далі Що ти хочеш?- а хіба не ясно?