Хай Бог тебе благословить

Збірка дописів за Листопад, 2013

Не допустити, щоб очі були засліплені і вуха закриті до потреби ближніх

Та сталося, що помер убогий, і ангели занесли його на лоно Авраама. Помер також багатий, і його поховали. В аді, терплячи тяжкі муки, зняв він очі й побачив здалека Авраама та Лазаря на його лоні,Євангелія Луки 16.19-31
Дорогі браття і сестри, дорогі заможні і потребуючі ця історія “Про Лазаря” розповідає про нас, про наше життя, про наше суспільство. Ми ділимось за стàттю, за національністю, за віком і також за станом забезпечення.
Нічого тут дивного немає. Ми розуміємо, що марні гасла, що були в минулому в часі різних революцій, про насильницьку рівність нічого не змінили, хіба що осіб, які помінялись ролями. Врешті решт все змінне в цьому житті і стан забезпечення також підлягає цьому правилу. Прочитати все »

Ми не самі в цьому світі, є ще ангели. Які є біля тебе?

Дорогі браття і сестри у Христі, вітаю вас із Торжество Архангела Михаїла і всіх сил безплотих – служителів Божих!
Сьогодні вшановуємо пам’яттю Ангелів. Слово ангел означає посланець, вістун. Ангели – помічники Бога, саме вони нам звіщають про Божу волю на землі. Вони є нашими заступниками перед Богом у наших потребах і вони є нашими хоронителями перед нападом злих сил.
Пам’ятаймо, що ми не самі на цій землі, біля нас є завжди ангели, але які є біля нас? Прочитати все »

Сіяти в добру землю, а іншу – зрошувати

Дорогі браття і сестри у Христі, у такій простій притчі “Про Сівача” (Євангелія від Луки 8:4-15) ми бачимо велику мудрість. Ісус добре знав людське життя і звертав нашу увагу на подібності між духовним життям і матеріальним. Адже одне і друге сотворене Богом і взаємно доповнюють одне одного, відкривають зміст і суть нашого життя. Дивлячись на природній світ, ми пізнаємо духовний. Стаючи духовними, ми правильно пізнаємо все, що довкола нас живе і розвивається, спримайємо і шануємо його належно.
У притчі “Про сівача” відкривається перед нами важливість “доброго ґрунту”. Логіка проста. Прочитати все »

Співчуття – це сказати ближньому, що він не сам у цьому світі

Дорогі браття і сестри, роздумуючи над історією про Співчуття Спасителя, що описано в Євангелія від Луки 7:11-16, ми можемо пригадати наскільки слово співчуття присутнє у нашому щоденному вжитку. Чи часом воно не стало стародавнім словом, або просто технічним, коли потрібно виконати якусь традиційну роль у жалібних ситуаціях. Співчуття – це вияв любові. Де нема співчуття, хіба там може бути любов? Прочитати все »