Царство Боже вже прийшло! Отож, ми його прийняли?

З того часу Ісус почав проповідувати й говорити: “Покайтесь, бо Небесне Царство близько.”
Дорогі браття і сестри, у неділі по Богоявленні  маємо нагоду застановитися над закликом Христа до ПОКАЯННЯ.
Христос цитує слова пророка Ісаї:  Народ, який сидів у темноті побачив велике світло; тим, що сиділи в країні й тіні смерти, – зійшло їм світло.
Про яке світло тут говориться?  І про яку темряву згадується? Читати далі Царство Боже вже прийшло! Отож, ми його прийняли?

Божа воля і людські пожадання

Loading

Христос рождається! Дорогі браття і сестри у Христі новонародженому, у цю першу неділю після Торжества Різдва нашого Спасителя, ми згадуємо про втечу Йосифа, Марії і дитяти до Єгипту та мучеництво невинних дітей Вифлеємських, котрі стали жертвою царя Ірода(Мт 2:13-23).
У цій ситуації ми бачимо, як проявляються Божа воля і людські пожадання. Бачимо велику між ними різницю. Божа воля – це життя і збереження його, а людські пожадання часто погрожують життю і навіть його знищують. Читати далі Божа воля і людські пожадання

Христос рождається! Воістино славімо Його! тільки Його у день Його народження.

Loading

Різдво. Чому святкуємо Різдво?  Чому чекаємо його і  чому готуємося до нього великим постом?
Такі запитання виникають тоді, коли ти чуєш побажання перед святкуванням і в часі самого торжества.
Прислуховуєшся і чуєш, що бажають щасливого Різдва, бажають веселих свят, смачної куті, гучних колядок, родинного затишку. Слухаєш це все і думаєш: а хіба задля цього прийшов Христос?
Хіба задля цього встановили святі отці це Торжество?
Хіба ми чуємо про це у різдвяних молитвах чи поученнях духовних наставників?
Запитаєте, а що тут поганого у цих побажаннях? Читати далі Христос рождається! Воістино славімо Його! тільки Його у день Його народження.