Хай Бог тебе благословить

Збірка дописів за Лютий, 2014

А він потребував уваги …

Дорослі розмовляли по-дорослому: дорослі емоції, дорослі слова, справи про те, що для дитини було ще закрито.
Хлопчина бавився сам і час до часу привертав увагу своїми досягненнями у грі. Йому хотілось простої уваги, щоб хтось побачив його радість, зауважив його старання і оцінив його результат.
Дорослі далі розмовляли і в делікатний спосіб давали по-дорослому, як справжні виховані люди,  натяки, що перебивати старших не можна. Строгий тон і різкі слова давали ефект на кілька хвилин. А далі хлопчина знову вдавався до того, що дорослі назвали: нечемність. Прочитати все »

Зустріч із Богом буде останньою, або це початок вічності з Ним?

Дорогі браття і сестри у Христі,  зустріч – це невідємна частина людського життя і життя Божого.
Поучення в притчі про Останній суд (в Євангелії від Матея 25,31-46.), яке нам залишив Ісус, відкривається нам, що все ж таки прийде логічний кінець усьому земському житті. І чи людина хоче цього, чи не хоче, та все ж вкінці Творець зустрінеться із кожним Своїм створінням, і всі творіння між собою зустрінуться. Прочитати все »

Показати свою волю, бажання, стремління зустрітися з Богом

Дорогі браття і сестри у Христі, свято Стрітення і Неділя “про зустріч Доброго батька і блудного сина” нам пригадують про важливість самої зустрічі. Адже зустріч – це початок нового і продовження завершеного. Зустріч – це вияв єдності і творення сукупності. Зустріч в собі вміщає радість очікування і підтвердження сподівання. Зустріч – це невід’ємна частина людського життя і життя Божого. Прочитати все »

Просити в Бога прощення за малі гріхи і проявляти милосердя до немочей

“повернувся виправданий до свого дому, а не той;” Євангелія від Луки 18:14
Дорогі браття і сестри, нашу особливу увагу привертає висновок Ісуса з розказаної ним притчі у Євангелії від Луки 18:10-14, що залишився виправданим той, хто не оправдовувався, а той, хто тільки й займався оправдовуваннями і показом своєї невинності, той став осуджений.
Ми розпочали шлях приготування до Великого посту. Прочитати все »

На дім Закхея зійшло спасіння, бо він вирішив змінити життя в кращу сторону

Ісус сказав до Закхея: “Сьогодні на цей дім зійшло спасіння, бо й він син Авраама. Син бо Чоловічий прийшов шукати і спасти те, що загинуло” (Луки 19,1-10)
Дорогі браття і сестри, історія з великим грішником, що вирішив зробити зміни у своєму житті, нам дає велику надію, що кожен може спастися при умові, якщо він стане на дорогу перемін в кращу сторону.
Зробити зміни в житті – це ознака життя! Все, що живе – все перемінюється. Інколи наші зміни стаються в гіршу сторону і тоді наше життя погіршується, тобто ми стаємо гіршими, але коли ми навертаємося на добру дорогу, тоді ми відновлюємо втрачену доброту і все йде до добра. Прочитати все »