Преображення – хіба тут є щось незвичне? Чому?

Loading

Дорогі браття і сестри, Господь наш Ісус Христос Своїм преображенням переобразив, тобто осяяв, змінив апостолів та всю доколішню природу – Обожествив її Своєю Святістю.
Сьогодні ми і святкуємо це Освячення, тобто: Обожествлення нашої людської, земської природи, її перетворення в краще буття і сходження з природного стану в надприродне. Читати далі Преображення – хіба тут є щось незвичне? Чому?

Піст – особлива пора для нашого одухотверення. Про Богородичний піст перед Успенням

Loading

У церковному календарі ми маємо 4 особливих частини року. Їх називаємо – “духовними постами”. Піст – це особливий час стриманості від матеріального, щоб наблизитися до духовного. Кожний із постів має своє особливе значення і по-своєму творить акцент на спільній для всіх постів цілі – це освячення. Ми наближуємося до Божественного через думки – Богомисліє, через слова – Славословлення-моління, через діла – Милосердя (милі серцю дії). Так твориться зустріч із Богом, так звершується діло спасіння, так обожествлюється через дію Духа Святого людина, котра віднаходить своє духовне начало в Творцю, Небесному Отцю. Читати далі Піст – особлива пора для нашого одухотверення. Про Богородичний піст перед Успенням

Тоді, коли ти бачиш різницю

Loading

Чоловік випадково натрапив на медичну книжечку собаки, що належала його роботодaвцю. Переглянув і зажурено відставив у сторону. У голові постійно крутилась думка: “Моє життя є гіршим від пса мого керівника”.

У книжці було записано всі обстеження, що тварина пройшла, включаючи кардіограму серця. Поради лікаря відносно харчування і способу життя. І ще багато чого, що вказувало на велику увагу до здорового способу життя тваринки.

У літній вечір під будинком в тіні від променів західного сонця сидів втомлений і засмучений робітник. Після робочого дня він дивися на песика, що бігав по подвір’ї, махаючи радісно своїм хвостиком. Усміхаючись, він промовив: “Яке щастя бути … Читати далі Тоді, коли ти бачиш різницю

Маловірство бере початок із сумнівів і страху та це ще не є цілковите безвірство

Loading

nullДорогі в Христі браття і сестри, у Євангелії від Матея 14:22-34 читаємо  розповідь про чергове надприроднє явище після чуда помноження хлібів – ходіння  Ісуса по воді. І знову ж таки чудо відбувається в Єдності Божої сили і людьскої
віри. Читати далі Маловірство бере початок із сумнівів і страху та це ще не є цілковите безвірство

Допомогти і не зробити “замість”

Loading

Дорогі браття і сестри, Ісус у чуді помноження хлібів показує Боже милосердя і Божу педагогіку, де ставиться за ціль розвинути те, що є у людині і доповнити, якщо потрібно, те, що ще не вистачає. Віруючі люди споглядають на цей прекрасний світ і кажуть: “Яке це чудесне життя!”
Так, наше життя наповнене різними чудами, що здійснюються у гармонійному поєднанні наших скромних можливостей і Божого милосердя.
Бог не відставляє нас у сторону і не каже: дай я все зроблю замість тебе ! Вирішу всі твої проблеми замість тебе!
Чому? Читати далі Допомогти і не зробити “замість”