Бог є мій батько, а Я?

Дорогі браття і сестри, наступним кроком у приготовленні до Великого посту є роздуми над Богом, але краще сказати роздуми з Богом про наші відносини із Ним, про те, хто Він є для нас, як ми ставимось до Нього?
Сьогодні ми запрошені подивитися на наші стосунки з Богом, чи вони нагадують нам стосунки між Батьком і Його дитиною?
Ісус нам відкриває Бога, як батька. Молимось кожного дня молитву ОТЧЕ НАШ. У молитві Вірую ми кажемо: Вірую в Єдиного Бога Отця… Читати далі Бог є мій батько, а Я?

Неділя про Митаря і про Фарисей, і про мене також?

Loading

Дорогі браття і сестри, ми продовжуємо приготовлятися до Великого посту. Наступним кроком будуть наші роздуми над молитвою двох людей, котрі зайшли до храму. Маємо задуматися над станом душі віруючої людини, що перебуває в Божій присутності. Слухаємо цю історію і аналізуємо двох різних людей. Публічного грішника і фальшивого праведного. Але у цій історії можемо також зауважити ще й третю особу! Запитаєте кого ще? Це той, хто читає чи слухає цю розповідь. Читати далі Неділя про Митаря і про Фарисей, і про мене також?

День св.Валентина – це день закоханих чи день СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА?

– Ти святкуєш день святого Валентина?
– Ні! ти що? Я ж християнка! Я не йду за спокусами цього світу!
– Я те ж християнин, але вшановую святого і цей день є днем освячення почуттів, слів і рішень!

Уважаймо, щоб ми у свої строгості і у своєму фанатизмі не піддались на спокусу знищити те, що може бути нам на освячення і в поміч на дорозі спасіння.
Неправильне використання – це ще означає, що це погане і його потрібно виключити зі свого життя. У сучасному суспільстві маємо бути дуже пильні, щоб втрачене повернути і те, що збереглося вшанувати в достойний спосіб.
День Святого Валентина має право на вшанування?
Читати далі День св.Валентина – це день закоханих чи день СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА?

Мовчазна зустріч спонукала до діл милосердя

Loading

Дорогі браття і сестри,  у цьому році Божого милосердя ми звертаємо особливу увагу на діла милосердя, їх ще можемо назвати: Заповіді милосердя. Це короткий дороговказ для кожного з нас, щоб прояснити нам, що конкретно маємо робити, щоб було можливим спільне наше життя у злагоді та любові.
Діла милосердя – це той мінімум наших добрих вчинків, який може зняти напруженість віносин, може віновити добрі стосунки, дати надію на покращення.
Діла милосердя залишають слід милосердя на серці людини і породжують в інших бажання чинити їх. Читати далі Мовчазна зустріч спонукала до діл милосердя

Царство Боже – царство Божої милості

Loading

Дорогі браття і сестри, в уривку в Євангелії від Луки 18:35-43 оповідається про вимушену зустріч між сліпив та Спасителем. Наполеглевість сліпого жебрака показує результат: Ісус звернув увагу, змилосердився, підійшов і задовльнив благання.
Наполеглевість у проханні про помилуванні
Крик сліпця «Ісусе, Сину Давидів, змилуйся надо мною!» – не що інше, як благання про помилування. Читати далі Царство Боже – царство Божої милості