При зустрічі зі злом потрібно твердо вірити в доброту, тоді не буде страху

Дорогі у Христі браття і сестри,   у Євангелії від Матея 8:28-34  описаний відважний вчинок Ісуса: зустріч із двома біснуватими, яких боялися усі, які стали виключеними із суспільства і залишені на знущання злій силі.
Місце страху перемінилось на місце Божої благодаті, носії зла повернулися називатися дітьми Божими, а зло показало свої правдиві наміри – бажання знищити все живе.
Ісус йде у край, де отримає знеславу, де чекає страх і зло. Не відповідає тим, що йому показують. Не провокується, щоб відповісти помстою. Чому? Читати далі При зустрічі зі злом потрібно твердо вірити в доброту, тоді не буде страху

Жест милосердя викликали дружні відносини

Дорогі у Христі браття і сестри,  у році Милосердя ця історія із сотником, яку описує св.Матей (Євангеліє від Матея 8, 5-13) ще більше розуміється як виявлення жесту милосердя зі сторони сотника.
Коли Ісус увійшов у Капернаум, приступив до нього сотник, благаючи його: Господи, слуга мій лежить дома розслаблений і мучиться тяжко. Читати далі Жест милосердя викликали дружні відносини

Ми у світлі чи в засліпленні?

Дорогі у Христі браття і сестри, після роздумів про те наскільки важливим є наш добрий приклад для інших,  тепер ми можемо зрозуміти, що гріх передається від людини до людини. так само як і праведна поведінка заохочує людину до наслідування. Тому чим більше ми будемо показувати доброго прикладу, тим більше доброти буде передаватися тим, хто є поруч нас.
В сьогоднішньому Євангелії  (Матея 6:22-30) Ісус застерігає нас, щоб ми не служили двом панам.
Бо тоді наше життя може стати подвійним, дволичним.  Читати далі Ми у світлі чи в засліпленні?

Йди за мною, бо я йду за Христом

Дорогі у Христі браття і сестри, свята Церква нам надує про цю коротку історію (Мт.4.18-23) про покликання учнів Христа, з якої розпочалась велика історія Спасіння людства.

Однією із особливостей проповіді є голосити Слово Боже 
Тобто люди на землі стають голосом Бога, який промовляє Вічні Істини людським голосом.
Це дуже велично і дуже відповідально. Адже, проповідуючи Боже слово, не можна говорити свої особисті ідеї та вчення, та ще й прикриваючись Богом. Щоб говорити від імені Бога, потрібно: пізнати Бога, пізнати Його Слово і в Його імені повторити почуте він Нього. Хто пізнав Бога, повірив в Його Євангелію, той своїм життям може лише це засвідчити. Читати далі Йди за мною, бо я йду за Христом