Зустріти, розпізнати, прийняти Христа чистим серцем!

Ми наближаємося до зустрічі з торжеством Різдва Христового
Різдво Христове – це лише якесь традиційне свято чи це нагода пережити подію 2000 давності сьогодні? Це вирішувати нам! Вирішувати тобі!
Все залежить від того, як ми приготуємося до цієї події. Будемо готуватися лише матеріальними клопотами, значить потім будемо мати лише матеріальні результати. Пам’ятаймо, що Месія прийшов перш за все для спасіння наших душ. Ангел конкретно говорить Йосифові, коли наказує іменувати дитя ім’ям “Ісус”, тому що “Він спасе народ свій від гріхів їхніх”  (Мт.1,21).
Ціль приходу Христа – це спасіння наше. Ми приймаючи Христа-Спасителя у своє життя, у життя наших сімей, ми таким чином приймаємо Спасіння від гріха.
Зустріти Христа чистим серцем Читати далі Зустріти, розпізнати, прийняти Христа чистим серцем!

Хто любить, той не шукає оправдань

Дорогі браття і сестри у Христі, об’єднані в любові до Бога, у Євангелії від Луки 14, 16-24 Ісус оповідає нам притчу про одного чоловіка, котрий запросив до себе найближчих йому, але вони не прийшли. Тоді він запросив незнайомих і ті подарували йому свій час та розділити з ним його радість.
Чому не прийшли ті, до кого він звернувся найперше, ми знаємо і знаємо також те, що господар пошанував їхній вибір. Мабуть, нелегко було почути їхні оправдання і прийняти їхнє рішення, але він це зробив. Так є, прийняти рішення іншої людини – це перш за все пошанувати її свободу і цим же виявити до неї свою любов. Читати далі Хто любить, той не шукає оправдань

Чи можуть Божі дари піти на шкоду? Залежить в чиїх руках!

Дорогі браття і сестри у Христі, дорогі доброчинці, у Євангелії від Луки 12, 16-21 описана історія про чоловіка, якому несподівано пощастило! Але це щастя, як виявилось згодом, не тривало довго, а могло тривати цілу вічність.
У цій короткій історії дуже просто показано, де земське зустрічається із духовним, тимчасове із вічним. І від цієї зустрічі залежить наше щастя, яким воно буде. В цій історії ми можемо побачити людський егоїзм, який тепер часто возхвалюється і припідноситься до рівня щастя. Бути щасливим – це бути багатим? Мати все – це шлях до щастя? Читати далі Чи можуть Божі дари піти на шкоду? Залежить в чиїх руках!

Кожна зустріч із людиною нас ставить перед вибором

null

Дорогі браття і сестри у Христі, у Євангелії від Луки 10:25-37 розповідається про доброго самарянина, на прикладі якого було пояснено значення слова ближній. В цій історії показано зустріч між людьми і наслідки від їхньої зустрічі. В одній зустрічі люди причинили зло людині – пограбували, побили, а в інших випадках священик і левіт немовби нічого злого не зробили тому бідному чоловікові, але й нічого доброго, лише в останній зустрічі один чоловік-самарянин проявив Милосердя і допоміг, виконав заповідь любові.
Дорогі браття і сестри, кожна наша зустріч із людиною перед нами ставить вибір: як ми маємо віднестися до неї? Читати далі Кожна зустріч із людиною нас ставить перед вибором

Вони знали, що Він їх не відкине, а допоможе

Дорогі браття і сестри у Христі, у Євангелії від Луки 8, 41-56 святий апостол оповідає нам про два випадки, які пов’язані між собою не тільки проханням про допомогу, але також невидимим зв’язком довіри до Спасителя, що став вирішальним в досягненні успіху. Але обставини цьому не сприяли. Читати далі Вони знали, що Він їх не відкине, а допоможе