Воскресна радість – маємо ділитися із нею! Але на перешкоді може бути негативний досвід минулого

Дорогі брати і сестри у Христі, ХРИСТОС ВОСКРЕС! Ми далі продовжуємо сповнюватися цією радістю і ділитися нею із нашими ближніми.
Ісус воскрес – Бог живий!
Кожного разу, коли кажемо “Христос воскрес” – цим робимо свідчення нашої віри! Кожного разу, коли оповідаємо ближнім нашим про присутність Бога у нашому житті, утверджуємо їх у вірі. Не маймо страху ділитися радістю і свідчити живого Бога! Хоча подібно до апостолів і до жінок-мироносиць ми можемо  зустріти ряд трудностей, перешкод у прийнятті і несенні радості.
 Жінки шукали мертвого, а Він був вже живий Читати далі Воскресна радість – маємо ділитися із нею! Але на перешкоді може бути негативний досвід минулого

Радість чи смуток? що є твоїм природнім станом?


Іду по вулиці. Задуманий. Наздоганяє жінка, торкаючись делікатно рукою, мене затримує. Привітно усміхається і вітається зі мною: “Христос воскрес! Доброго дня вам!” Я у відповідь усміхнувся і відповів: “Воістину воскрес! І вам доброго дня”
Після кількох слів розмови вона перепросила, що потурбувала мене і зізналася: “я побачила вас на вулиці зажуреним та подумала, що з вами сталося щось дуже погане, бо не побачила на ваших устах усмішки і радості в очах. А тепер побачила і вже спокійна. Переконалась, що з вами все добре!” У відповідь я ще виразніше усміхнувся і подякував за повернення до нормального стану.
Коли жінка відійшла, в моїх думках постійно крутилася одна думка: Читати далі Радість чи смуток? що є твоїм природнім станом?

Воскресна радість перевищує всяку радість! але її потрібно прийняти і ділитися

Дорогі брати і сестри у Христі, ХРИСТОС ВОСКРЕС!
Радість Христового Воскресіння – це найбільша радість від усякої радості. Так, як Пасха – це Торжество на торжествами, так і Воскресна Радість перевищує всяку радість! Адже ця радість несе в собі перемогу над смертю, над смутком, над відчаєм, над розчаруванням.  Але не здійснюється автоматично, це може сповнитися у кожному з нас, якщо ми приймемо цю Радість, наповнимося неї і нею будемо жити.
Воскреслий Ісус прийшовши до своїх учнів, каже: “Прийміть Духа Святого”. Духа, який зможе торкнутися нашої душі і наповнити її. І разом із Духом Святим ми приймемо Його дари і плоди. І тоді наслідки впливу злих сил від нас відходять, ми стаємо інші – святі.
Закритися в собі – це не вихід, це тупік Читати далі Воскресна радість перевищує всяку радість! але її потрібно прийняти і ділитися

Бути жертвою чи принести себе в жертву?

Дорогі браття і сестри у Христі, ось завершуємо Святий Великий Піст і зустрічаємо Квітну Неділю. Спасибі усім вам за те, що цей піст був прoйдений разом і тому він не був такий важкий, адже багато зайвих, надуманих трудностей ми відкинули і ближнім нашим допомогли, щоб і вони відчули радість від стриманості, від молитви, від добрих діл.
Цей день Квітної неділі – це день великої радості, Торжество, яке розділяємо із Христом. Він входив у Єрусалим – і це було знаком сповнення Божої волі, про яку не одноразово Він згадував перед апостолами, Читати далі Бути жертвою чи принести себе в жертву?

“Богу все можливо” – як каже ангел, “немає нічого неможливого в Бога”, але ..

Дорогі браття і сестри, торжество Благовіщення нам пригадує про те, як ангел звістив Марії, що вона є Благословенна між жінками. Ангел приніс їй добру вістку, тому називається Благовіщення, і це було не тільки просте привітання “Радуйся!”, а воно ще й несло в собі проголошення великої місії: “Ти вибрана з поміж жінками для того, щоб Месія прийшов до цього людство,  для того, щоб цей місія людям нагадав про те, що є Бог, який любить людей, який хоче людського спасіння, хоче, щоб людина жила вічно в радості в любові між собою, людьми, в любові до Небесного Отця, Творця всього видимого і невидимого”.
Який прекрасний Божий план, яка прекрасна вістка. Читати далі “Богу все можливо” – як каже ангел, “немає нічого неможливого в Бога”, але ..