Що приносить більше радості: шукати “винного” чи “Божої волі”?

Дорогі брати і сестри у Христі, ХРИСТОС ВОСКРЕС! Ця звістка перемоги над смертю приносить нам небесну радість, відкриває нам двері надії до вічної радості, в якій немає навіть найменшої плями гріха. Але чи кожну радість ми можемо розділи і підтримати?
Причини для радості можуть бути різні: грішні і святі, і тому наслідки можуть бути різні. Читати далі Що приносить більше радості: шукати “винного” чи “Божої волі”?

Що приносить більше радості: бути “правими” чи “ завжди любленими”?

Дорогі брати і сестри у Христі, ХРИСТОС ВОСКРЕС!
Дорогі брати і сестри, перебуваючи у воскресній радості, ми зауважуємо, що поруч з нами багато причин, щоб перешкодити  наповнитися і жити в цій радості.  Ще одна із них  це конфлікти, непорозуміння, суперечки.
Слухаючи уривок із Євангеліє від Івана про зустріч Ісуса Христа із Самарянкою, можемо зауважити що на початку було дуже велике напруження у їхніх відносинах, поясненням може бути задавнений конфлікт між самарянами і юдеями, як звертає увагу євангелист Іван. Конфлікт попередніх поколінь передавався, як спадок і шанувався немов, як якась цінність.
Але в чому є цінність такого сумного спадку? Читати далі Що приносить більше радості: бути “правими” чи “ завжди любленими”?

Якщо не радієш радістю ближнього, то яка в цьому причина?

Дорогі брати і сестри у Христі, ХРИСТОС ВОСКРЕС! Пасхальна радість – це найперше радість самого Бога, котрий ділиться із нами радістю воскресіння! Якщо ми приймемо її, візьмемо участь у цій радості, тоді вона стане і нашою радістю.
Радіти радістю іншого –  це ознака любові до нього.
В любові є ділення, пошук спільного і творення єдності. Коли твоє життя стає частиною життя ближнього твого, тоді відбувається чудо єдності і єдиності. Двоє стають одним цілим єдності любові. Читати далі Якщо не радієш радістю ближнього, то яка в цьому причина?