Заступитися за іншого – це велика відповідальність

Дорогі Браття і сестри у Христі, сьогоднішня історія про маму, яка заступається за свою дитину (Євангелія від Матея 15,21-28) та апостолів, котрі також хотіли заступитися за жінку, ще раз нагадує нам про велику відповідальність, коли ми відчуваємо у своєму серці поклик до заступництва за інших.
Одного лише бажання допомогти людині є замало, тому що можемо зустріти ряд випробувань. А це може мати різні наслідки і навіть змінити долю: у кращу сторону, або ж погіршити ситуацію.
Дивна історія із ясним кінцем Читати далі Заступитися за іншого – це велика відповідальність

Помножені таланти – це відповідь на довіру Бога, це дорога до радості

Loading

Дорогі Браття і сестри у Христі,притча про таланти нам пригадує про велику довіру нашого Бога. Він зсилає нам дари матеріальні і духовні з великою щедрістю. Саме ці дари, як ми розуміємо із притчі, служать не для того, щоб вони були лише нашою власністю, а призначені для спільного добра, для використання і примноження їх. Читати далі Помножені таланти – це відповідь на довіру Бога, це дорога до радості

Вибір між Мартою і Марією, між Євою Старого і Нового заповіту

 

Дорогі Браття і сестри у Христі, сьогодні ми святкуємо Торжество Різдва Пресвятої Богородиці, складаємо подяку Богові за народження Тої, Котра стала земською Матір’ю нашого Спасителя і стала також Небесною Духовною Матір’ю для кожного, хто називає себе учнем її Сина.
У цей торжественний день Свята Церква закликає нас до роздумів над двома уривками із Євангелії від Луки (Лк 10, 38-42; 11, 27-28), які здавалося б не мають прямого відношення до особи Пресвятої Богородиці, але саме ці уривки спрямовують нас до глибоких роздумів над вибором, який мали батьки Йоаким та Анна та вибором, що мала і сама Пресвята Дівиця. Читати далі Вибір між Мартою і Марією, між Євою Старого і Нового заповіту

Все, що від Бога, те спирається на заповідях любові.

Дорогі брати і сестри у Христі, в провокаційній розмові книжника із Ісусом (Мт 22, 1-14.) виявилась Істина, котра є ключом розуміння до всього, що Бог ділає відносно нас, до всього описаного у Святому Письмі. Ісус в дуже ясний спосіб наголошує нам, як ми маємо сприймати і Бога, і себе, і ближнього – Все і у всьому в Любові.
На ці дві заповіді ввесь закон і пророки спираються.
Люби Господа, Бога твого, всім твоїм серцем, усією твоєю душею і всією думкою твоєю:
друга подібна до неї: Люби ближнього твого, як себе самого.
Дорогі в Христі, однією із умов життя з Богом – це є пізнання Бога. Бо як можна вірити, перебувати в єдності із Ним, якщо не знати Його? Читати далі Все, що від Бога, те спирається на заповідях любові.

Допомогти присутністю

Коли ти побачив мене, Ти відчув, що я потребую допомоги. І ти запитав мене: чим же можна мені допомогти?

Не знаю чому, але відразу відповів: нічим, просто побудь біля мене, тобто Твоєю присутністю. Читати далі Допомогти присутністю