Хай Бог тебе благословить

Збірка дописів за Січень, 2018

Молились двоє в одному храмі, а якому Богу?

Дорогі браття і сестри у Христі, ми продовжуємо готуватися до зустрічі з великим Постом, до особливої пори благодаті, коли ми разом будемо старатися більше пізнати Божу любов до людини. Молимось про це і йдемо до цього пізнання.
Ми всі молимось до одного ж того Бога?
Сьогодні свята Церква нам дає до роздумів особливу історію про двох чоловіків, які прийшли в храм молитися. Відразу бажаю звернути вашу увагу на те, що ці віруючі людини в одному місті зверталися немов би до одного і того ж Бога, але хочеться вияснити до якого саме Бога вони зверталися? Бо складається враження, що хоч звертали свою душу в одному напрямку, але наслідки стались різні. Факт, що ми не маємо певності, що вони зверталися до тої ж самої Особи. Правда є та, що кожен з нас має немов “своє” бачення Бога, свою уяву про Нього, від якої також залежить наше ставлення до Нього і в той же час від цього залежить також розуміння того як Бог ставиться до нас. Прочитати все »

Бажав він бачити Ісуса, хто він, але не міг … але зустрів!

Дорогі Браття і сестри у Христі, із початком читання Євангеліє про зустріч Закхея митаря та Ісуса(Луки 19, 1-10.) ми розпочинаємо приготування до Великого посту. Запрошую вас до особливих роздумів над цією зустріччю, котра може нам допомогти краще зрозуміти важливість нашої особистої зустрічі з Ісусом.
Найперше можемо зауважити особливу цікавість грішного чоловіка, яка зустріла ряд труднощів: “Бажав він бачити Ісуса, хто він, але не міг із-за народу, бо був малого зросту.” Він доклав зусиль, бо бажання було дуже сильним. Він продовжував свої пошуки, а милостивий Господь пішов йому назустріч.
Ця історія нам нагадує про те, що зустріч людини і Бога має бути найперше бажаною обома: Богом і людиною. І це бажання має перерости у пошук. Адже пошук поєднує у собі внутрішнє бажання і конкретні дії. Завершується цей пошук зустріччю із Ним, а далі ця зустріч породжує знайомство, що в свою чергу переходить у тісні відносини, які можемо прирівняти до дружби, до родинності. Прочитати все »

Богоявлення – Об’явлення Бога. Хочемо?😇

Дорогі браття і сестри, у торжестві Богоявлення ми пригадуємо про об’явлення Бога на Йордані, а також в інших історіях людського життя, також у нашій історії життя.
Бог пам’ятає про людину і хоче бути з Людиною, як добрі батько та матір хоче лише добра своїй дитині. 👪👨‍👩‍👧Людина поражена гріхом не завжди хоче присутності Бога🤦‍♂ і часто навіть забуває за Нього🤦‍♀, не бачить Його любові. 🤷‍♀🤷‍♂ Але Бог далі продовжує об’являтися і нагадувати про Себе. 👁

У цьому Торжестві маємо себе запитати: чи ми бачимо Його у нашому житті, чи ми хочемо відчути Його присутність у теперішній час, у наших справах і зайнятостях, у наших бажаннях і мріях?😉 Прочитати все »

Йосип і Марія показують приклад нам, а ми кому показуємо?

Христос раждається!
Дорогі в Христі, сьогодні вшановуємо Торжество Обрізання Ісуса Христа та іменування Його ”Ісусом” іменем, що об’явив був ангел Йосифові, що в перекладі означає Спаситель.
У Старому Завіті обряд обрізання був дуже вшанованим, бо це був знак союзу Бога з Авраамом і його нащадками, він символізував зарахування до членів вибраного народу та прийняттям закону та обов’язкам Богом даними як знак вірності.
Для нас, християн, знаком єдності із Богом та початком життя згідно Його законами любові є Таїнство Святого Хрищення. Як колись Марія і Йосиф приносили Ісуса до обрізання, а потім до храму, так і сьогодні батьки приносять своїх дітей, щоб ті були зараховані до спасенної сім’ї Божих дітей.
Це правда, що малі діти не розуміють як дорослі всього, що діється, тому є велика відповідальність на батьках, щоб ті допомогли своїм дітям не тільки у фізичному розвитку, але передовсім у духовному, щоб поступово ставали християнами, учнями Ісуса.
Коли батьки приносять дитину до храму, то вони приносять її дому Небесного Отця, до духовного дому душі.  Прочитати все »

Христос рождається! тихо і незамітно … у серці людини.

Вітаю з Різдвом нашого Спасителя
У цей рік, котрий присвячений звернути особливу увагу на молитву, ми задумуємось над тим якою є наша молитва?

Так, ми віримо в Бога, ходимо до храму, молимось..
Щось подібного було колись 2000 років тому і ті релігійні люди, не прийняли Христа-Месію,а дехто навіть хотів Його вбити.
Натомість прості пастушки і заможні, але потребуючі шукаючі істини, Царі, зустріли Спасителя і поклонились Йому, занесли Йому свої молитви, виявили честь і пошану. Прочитати все »