Господь наказує нам жити воскресінням (встати, бути живими), якщо цього хочемо

Дорогі Браття і сестри у Христі, у цей пасхальний час ми згадуємо про розслабленого чоловіка (Євангеліє:Ів. 5, 1-15), якого Ісус зустрів у місці, де проходили зцілення. Цей чоловік 38 років лежав паралізованим. Життя було біля нього, але він насправді не жив ним. Можливо вже змирився, звик, мабуть сказав: що так має бути. Але попри все жив ще якоюсь надією, що змусила його затриматися біля цього особливого місця. Читати далі Господь наказує нам жити воскресінням (встати, бути живими), якщо цього хочемо

Господь бажає воскреснути не лише в гробі, але і в наших серцях

Дорогі браття і сестри у Христі, у цей пасхальний час ми запрошені бути сповнені атмосферою радості від події воскресіння Спасителя. Маємо запрошення стати учасниками події, котра сколихнула весь смертний світ, бо настала перемога Христа над смертю! Цю подію Бог не залишає приватною. Він не хоче, щоб воскресіння стало таємним, скромним і не відомим. Навпаки: камінь був відкочений! Це знак запрошення: увійдіть і подивіться! Мертвого немає тут! Тепер гріб – це місце Таїнства життя воскреслого! З місця смерті засяяло Світло вічного життя! Ми запрошені увійти у цю радість і нести її іншим! Читати далі Господь бажає воскреснути не лише в гробі, але і в наших серцях

Ісус живий? Тоді де є Він?

Чоловік проходжувався вулицями великого міста і побачив як на одному храмі був величезний плакат із написом “Ісус живий”. Мабуть це був Великодній час. Довго не роздумуючи, він зайшов до храму і побачив як там вже проходило якесь богослужіння. Церква була наповнена людьми і всі сиділи дуже тихо, слухаючи якесь читання священика. Чоловік легенько торкнувся першого, хто сидів з краю і запитав у нього: “а де є він?” Читати далі Ісус живий? Тоді де є Він?

Тома зустрів Воскреслого, коли був з іншими …

Дорогі браття і сестри, у неділю після воскресіння Господнього, читаючи уривок із Євангелії від Йоана 20,19-31, ми згадуємо про дві події: перша – коли воскреслий Ісус об’явився при замкнених дверях апостолам і дав їм владу відпускати гріхи, а друга подія стосувалась апостола Томи, коли той наступної неділі вже був разом з іншими і також удостоївся зустріти воскреслого Спасителя.
Замкнені двері і Ісус став посеред них.
Чи це не означає, що Господь прийшов не ззовні, тобто зі світу, перед яким апостоли закрились зі страху? Ісус став між ними, що і сталось пригадкою слів: де двоє чи троє зібрані в моє ім’я, там і я є серед них. Яка велика цінність того, коли ми збираємось разом в ім’я воскреслого Христа! Читати далі Тома зустрів Воскреслого, коли був з іншими …

Христос воскрес – пасхальне вітання на 2018

Христос Воскрес!😊 дорогі Браття і сестри, розділяю разом з вами радість Христового Воскресіння!
Ми кажемо: Христос воскрес! І це означає, що ми визнаємо те, що Він живий! Якщо живий, значить говорить, значить промовляє. Читати далі Христос воскрес – пасхальне вітання на 2018