Піст – це час пригадати про те, що Бог тобі каже про жертвенну любов

Дорогі браття і сестри, ми пройшли вже 3 тижні дороги Великого посту у тишині та слуханні Божого голосу.
Цей піст для декого став зупинкою на дорозі до цілковитої закритості перед Богом: бо ніби вірить у Бога, але Бог не має впливу на життя. Доказом цього є усвідомлення, що є брак слухання Божого голосу. Дехто зізнається, що взагалі у своєму житті не намагався почути Божий голос, хоч звертався до Бога часто, а дехто визнає, що в програмі дня ніколи не було навіть думки про це.
Тому у попередніх тижнях ми мали нагоду пригадати про особисту зустріч з Богом і про те, як Бог приймає нас, навіть, якщо ми грішні. Бога не лякає наша грішність, більше того, Бог може простити гріх і звільнити людину від гріха. Ми маємо нагоду почути, що Бог каже про нас і до нас, щоб часом не видумувати самим чи не слухати сумнівних радників.
Піст – це єдність в жертвенній любові, яку показав Христос
Євангелія від Марка (8, 34 – 9, 1), що припадає у третю неділю Великого посту нам передає поучення Ісуса про хрест. Ці слова прозвучали саме після того, як Ісус явно почав говорити про Свою хресну смерть, а Петро хотів Його відрадити від цього. Ісус йому відповів: “Геть від мене, сатано! Бо гадаєш ти не про те, що Боже, лише про те, що людське.” Читати далі Піст – це час пригадати про те, що Бог тобі каже про жертвенну любов

Піст – це час пригадати про те, що Бог тобі каже про твою грішність

Дорогі браття і сестри, ми пройшли вже 2 тижні дороги Великого посту у тишині та слуханні Божого голосу, цей піст ми переживаємо в особливій присутності Бога. Хочемо пізнати Його волю відносно нас.
Зустріч з Богом
Минулого тижня ми мали нагоду пригадувати про свою особисту зустріч з Богом. Про те, що Бог нам відкриває і часто лише нам це зрозуміло. Це свідчить про те, що Бог хоче щирих відносин із нами, Йому не подобаються формальні і поверхові відносини. Бог знає глибину нашого серця і тому чекає від нас правдивих зустрічей. Читати далі Піст – це час пригадати про те, що Бог тобі каже про твою грішність

Піст – це час пригадати про те, що Бог тобі говорить

Loading

Слава Ісусу Христу, Дорогі браття і сестри, ми вже на дорозі Великого посту до Світлого Торжества Воскресіння і, проживши тиждень часу у тишині та слуханні Божого голосу, можемо тепер переконатися, наскільки важливо бути сповненими Божого Духа.
Коли ми обмежуємо себе у слуханні людського, тоді даємо можливість чути Боже.

Шукайте скарби на небі

Шукати духовних скарбів –  таким було запрошення Ісуса, щоб ми скерували наші думки та почуття до Небесного, щоб наповнити душу Божественним. Якщо ми прислухались до Голосу Бога, тоді могли відчути знаки Божої присутності: мир, тихість, лагідність, уважність до ближнього, делікатність та все те, що показувало світлість душі, яка наповнюється дарами Духа. Читати далі Піст – це час пригадати про те, що Бог тобі говорить

Де ти шукаєш Бога? Де Бог чекає нас?


Дорогі браття і сестри у Христі, у приготуванні до Великого посту і Торжества Воскресіння ми запрошені разом пригадати і засвідчити віру в правдивого Бога.

Ісус прийшов до нас, щоб нам об’явити Бога і Його любов до нас. Кожен, хто відкриється і прийме Його Любов, той стане учасником Спасительного діяння Бога.

В історії про поділ Людства на дві частини(Євангеліє від Матея 25, 31-46.) Господь відкриває нам Таїнство Своєї присутності.

Де ми шукаємо Бога? Де Господь чекає нас? Читати далі Де ти шукаєш Бога? Де Бог чекає нас?