Слово Пасхальної радості

Loading

Христос воскрес!
дорогі браття і сестри,  це чудовий час, до якого ми йшли разом .. дуже духовний і насичений тишею! Найперше, дуже дякую за підтримку цієї мрії зробити відважний крок вперед на дорозі віри.😇
Віра народжується від слухання, і це слухання Божого голосу в часі цього посту було.  З вашою допомогою і підтримкою, багато людей почали те, що роками не змогли пережити – почути, що Бог каже до них. Накінець, ми відчули, що це означає: йти за голосом Бога, або за голосом іншого – нашого ворога, спокусника. Читати далі Слово Пасхальної радості

Страсний тиждень – тиждень крику чи тиждень слухання?

Дорогі браття і сестри у Христі, цей особливий піст тиші і слухання Божого голосу завершився. Перериває його голос натовпу, котрий дивлячись на Христа, викрикує «Осанна! Благословен, хто йде в ім’я Господнє. Цар Ізраїля». Він смиренно приймає він них славу, знаючи, що буде за кілька днів інший крик. Знаючи, що разом із Ним умре уявний «бог», якого люди настійливо собі уявляли: той, котрий мусить виконувати їхню волю, той, котрий має їм давати безсмертя, той, котрий винен їм рай, і при цьому вони будуть лише, як раби, робити вигляд поклоніння та зовнішнього служіння, придобрюючи свого божка.

Ісус, у цьому страсному тижні знищує неправдиву уяву про правдивого Бога! Враження, що Він це постійно робив і постійно нагадував людям про Бога, як Люблячого Батька, а нам пригадував про те, що ми є Його діти, діти, що з причини любові вірять Йому, і показують свій послух до Нього. Читати далі Страсний тиждень – тиждень крику чи тиждень слухання?

Всі панами не будемо, але слугами та дітьми Божими – так!

Дорогі браття і сестри,  п’ята неділя Великого посту нам пригадує про третє провіщення апостолам Христом Своєї Жертвенної Любові – це ще раз підтверджує добровільну смерть Спасителя та приготування до неї.
Ісус проповідував вічне життя, вокрешав померлих, повертав повноцінне життя немічним, а сам готувався до смерті! Як це зрозуміти? Чи не є в цьому протиріччя?
У цьому Великому пості ми маємо чудову нагоду пізнати, що Бог говорить нам про наше життя? Що говорить про ціль, про спосіб, про наповнення життя.
Він спокійно говорив про свою смерть. Чому? Читати далі Всі панами не будемо, але слугами та дітьми Божими – так!

Діва Марія вчить нас слухати Божого голосу, щоб увійти в історію життя Бога

Дорогі браття і сестри, цього року 4 неділя Великого посту знаменується Торжеством Благовіщення. Саме ця подія дає початок Новозавітньому Об’явленню – Воплочення Божого Сина. Це Предвічне Слово стає тілом, щоб замешкати між нами.
У цьому Великому пості ми маємо чудову нагоду пізнати життя людей, котрі відкрились на Бога, почули Його голос і стали учасниками Історії Спасіння людства. Цього посту ми маємо запрошення піти шляхом Сина Божого, щоб відновити себе як дітей Божих. Діти слухають своїх батьків, бо цим відповідають на їхню любов і виявляють свою любов до них. Коли навчимось слухати Божий голос у тишині, тоді в гаморі, шумі цього хаотичного життя, ми можемо розпізнати голос Небесного Отця і бути надхнені Його присутністю. Читати далі Діва Марія вчить нас слухати Божого голосу, щоб увійти в історію життя Бога