Не клопотатися сучасній розвинутій людині?

Дорогі браття і сестри у Христі Ісусі, чути слова Христа з Євангелії від Матея 6, 22-33, щоб не клопотатися, сучасній людині не зовсім зрозуміло. Може вухами ми їх чуємо, але серцем кажемо, що це неможливо. Чи Христос помилився? Чи може ми відійшли так далеко від Христа, що Його слова можемо поставити під сумнів. Та все ж де є ця трудність сучасної людини у прийнятті слів Євангелії, яка для багатьох християн стала дорогою спасіння.

По-перше, що життя сьогоднішньої людини побудовано на клопотах: ми завжди маємо чим журитись, нам завжди чогось не вистачає, у нас завжди мають бути проблеми, бо то таке життя – як ми кажемо не раз. І коли все добре, то нас це вже насторожує. Зауважмо, ми вже звикли жити журячись, і це стало «нормальним». Хоча десь глибоко в нашому серці ми відчуваємо, що може бути по-іншому. Коли зупинимось і поглянемо на наше життя зі сторони, то зауважимо також, що багато є зайвого, саме це нас відволікає від мирного і спокійного життя. За уважимо, що багато штучного нам нав’язують і це відволікає нас від основних цінностей радісного життя. Прикладом є багато новизни так званого сучасного прогресу, якому ми жертвуємо багато нашого часу і сил. Так виходить, що ми самі собі створюємо зайві клопоти і звикаємо до такого клопітливого життя, і потім нарікаємо, що важко жити. Читати далі Не клопотатися сучасній розвинутій людині?