Хай Бог тебе благословить

Збірка дописів по даті 1 Лютого, 2020

Зустріч двох лідерів

Дорогі браття і сестри у Христі, коли чуємо уривок із Євангелії про зустріч Ісуса і митаря Закхея, то відчуваємо приближення благодатного часу Великого посту, що розпочнеться відразу після 5 неділі. Тому маємо нагоду у наступних неділях належно приготуватися до особливого духовного часу в цьому році Сопричастя.
Можемо вже від тепер задуматися, яким буде цей піст для кожного з нас зокрема та для цілої нашої церковної спільноти?

Приготування душі до особливої зустрічі з Богом
Кожного посту свята Церква нас закликає, щоб ми об’єднались належному приготуванні до Великої Події. Це приготування звершується в нашій душі, адже взяти участь у Таїнстві присутності Бога можна лише душею відкритою. Закрита, засліплена, заглушена різними клопотами душа навіть не зауважить цей великий дар – відчути присутність Бога.
Зараз батьки інколи жаліються, що їхні діти навіть не зауважують їх, коли вони приходять додому, бо настільки перейняті і захоплені в комп’ютерних іграх, що навіть не звертають увагу, коли їм принесли їсти. Ось так і ми можемо захопитися і весь час перебувати в журбі і клопотах, забуваючи про присутність Бога.
Піст – це сказати Богові «я тут, Господи». У цьому році ми можемо сказати Богові це разом: “Ми тут, Господи”.
І для цього нам потрібно дещо прояснити. Найперше: хто буде нашим провідником, лідером? Прочитати все »