Чому святість так мало рекламується?

Loading

свяийМісіонер прийшов в одне селище і почав проповідувати, закликаючи людей до святості. Реакція населення була досить дивною. Один юнак підійшов до священика і сказав:

– але це неможливо бути святим у цьому світі.

Місіонер не дискутував. Навіть у дечому підтакував. В кінці розмови запитав юнака:

– ти мені довіряєш?

Після схвальної відповіді дав ще одне запитання:

– ти можеш кожного дня помолитися 100 раз особливу молитву? Вона дуже коротка і тому у тебе не займе багато часу. Господи, зроби мене святим.

Юнак почув, що це не займе багато часу і скептично погодився. Минув час. Обоє знову зустрілись. Очі молодого хлопця якось дивно блистіли, відчувалось, що він хоче про щось запитатися. Коли місіонер зробив знак, що той може почати, то пролунало дуже дивне запитання, якого ніхто не очікував:св

– а що таке святість?

Не дивно, що у нашому житті ми не хочемо те чи інше, бо не знаємо що воно є насправді.

Не дивно, що кожного дня, слухаючи рекламу якогось продукту, ми починаємо задивлятися на вітрини магазину, шукаючи, де можна придбати цей продукт.

Дивним залишається одне, чому святість так мало рекламується?

14 коментарів до “Чому святість так мало рекламується?”

  1. Тому що ми, як правило, боїмося того – бути святим.

    Одного разу, до Отця Піо прийшла жінка і каже:
    -Отче, я хочу бути святою.
    -Добре, дочко, сказав отець Піо, – але памятай, то є псяче життя….

  2. Згідна з Надією повністю. А ще святість це пошук істини, а істина в Божому Слові. В ньому можна зустріти того хто святий і Він найкраще може вказати шлях до святості. Якщо ти (що читаєш це) дівчина, якій минуло 15 рокі, і ти є в пошуках запрошую на реколекції дівчат, які відбудуться з 17-20 квітня 2008 року в м. Надвірна, Івано_Франківська обл, вул Шевченка 9. Там ти можеш зустріти багато дівчат, які також у пошуках. Але разом завжди легше. с.Мирослава (СНДМ)

  3. Для Уляни. Божу волю взагальному ми знаємо, наше якраз завдання – дізнатися і зрозуміти Божу волю стосовно конкретно себе. Те, що ми робимо, де ми знаходимося, які функції виконуємо – все це непросто так, тут моє місце і тут я поставлений робити добро. Така Божа воля. І така у мене думка стосовно вашого питання.

  4. Бути святим не просто… Думаю,що зустріч з людьми,які живуть згідно із заповідями Божими і дотримуються принципів церкви, не вивищують себе, а в покорі йдуть за Христом, це вже і є свого роду реклама. Коли починаєш показувати “на людях”, що є святим, що такий гарний християнин, це може бути фальшивим і для Бога така Святість, здається, не потрібна.
    Стосовно волі Божої: її розпізнати дуже важко в сучасному світі не маючи духовної підтримки(з власного досвіду). Інколи приходять сумніви чи я дійсно виконую те, що хоче від мене Бог? Єдиний вихід молитва… але напевне з великою вірою до Господа і покорою. Дякую.

  5. Дякую Роману за відповідь.
    Одразу до справи, я не просила поради (але дякую),а просила роздуми на тему: Божа воля.
    Щоразу у молитві прошу розпізнати Божу волю у конкретній справі/діяльності, так має чинити кожен християнин – бо це Бог мій Творець і до Нього я йду і Він веде мене до себе. Просто того дня відкриттям і нагадуванням для мене було те, що я живу тільки тому, що на це Божа воля. Часто роздумуючи над Божою волею стосовно покликання/справ, забуваю просто жити і радіти кожному дню/годинні/хвилині, словом кожній митті, а лише радію конкретним здобуткам. Ось такими є мої роздуми. Просто цікаво як і що думає на цю тему, :).

  6. Думаю, що святість в нашому матеріальному суспільстві рекламувати і небудуть. Реклама розпусти та розбещення певним людям приносить більше прибутку, ніж реклама святості. Але тут важливо мати свою тверду позицію

  7. Якщо щодня проказувати “Хочу бути святим”, то можна забути про власні гріхи. Можливо краще наслідувати Святих Отців Церкви, котрі промовляли “Господи, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй нас грішних”. Може тоді швидше станемо святими?…

  8. для Люби. Роман може давати поради від серця щоб допомогти, ми не все робимо з думкою про відповідальність, це не завжди приносить найкращий результат, але власне ці добрі наміри покращують атмосферу в суспільстві і допомагають жити, навіть якщо вони в конкретному випадку приносять шкоду. Так тримати Романе. Будь-яка босословсяка чи інша освіта, це суха теорія – аналог проведення вечору за кальяном споживаючи легкі наркотики у мусульман її не можливо перевести в маси в оригіналі, і робота священика зробити її частини доступними в тім через проповідь. Життя потребує активності, добрих намірів і руху, а християнські принципи, заповіді це лише напрямок у якому слід рухатись, кожен має свій шлях.

  9. Божа ВОЛЯ…Що таке БОЖА воля? Божа воля е на небi!i на землi.На землi з вiльною участю людини.Бог дав свободу ,волю для кожноi людини:вибирати. Божа воля для всього свiту:”Хай станеться свiтло! “Для людини:не iсти плоду з Божого дерева, тобто послух людини.Повний послух-це е Божа воля для людини. Молитва: Отче наш…Хай буде воля твоя… Молитва:Вiрую-це твоя воля,проголошена для Бога. Божа воля:Iв.15:16-…щоб iшли ви i приносили плiд…Твоя воля:Гал.5:22-23″А плiд духа:любов,радiсть,довготерпiння,добрiсть , милосердя,вiра, здержливiсть,лагiд-нiсть.Iв.10:27-“Мого голосу слухають вiвцi Моi,i знаю Я iх,i за Мною слiдком вони йдуть”.Це тiльки частинkа,що можна сказати,а взагалi Божа воля для нас, це вся книга Бiблiя ,яка навчае нас бути учасниками Божого Царства.Ам1нь.

Залишити відповідь