- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Під Твою милість і Твій покров прибігаємо

Loading

Початок вшанування Богородиці Діви Марії сягає початку людського роду. Щоправда тоді лише уявляли, що колись буде така особа, через яку прийде Месія на землю. Ми є свідками і учасниками Спасительної цієї місії.
Отож, коли після упадку прародичів, упадку людства, були сказані слова Господом Богом: “Я покладу ворожнечу між Тобою і жінкою і між Твоїм потомством та її потомством”, тоді ті слова сказані до змія-диявола, спокусника Єви й Адама, вже тоді давали надію цілому людству на спасіння, що здійснилося  через найсвятішу жінку – пречисту Діву Марію, Богородицю, переможницю змія-диявола у всіх людських душах, котрі повірять в Її сина Ісуса Христа як свого Спасителя.
Спасаюча дія жінки над всіма жінками, не завершилась лише із народженням Месії і допомогою в Його служінні, але мало продовження ще й після Голгофи.
Бачивши Ісус Матір і біля Неї учня, що стояв, – а його ж любив Він, – мовить до Матері: «Жінко, ось син Твій». А тоді й до учня мовить: «Ось матір твоя». І від тієї хвилі учень узяв її до себе. Йо. 19, 25-27
Ці слова нашого Спасителя були звернені до “учня”. Ми є також учнями Христа, отож звернені й до нас. Вони закликають кожного християнина стати сином/дочкою Матері Божої. Марія опікувалася учнями і була з ними. Так і ми можемо прибігати до Неї в скорботах і радощах, призивати її на поміч у всіх немочах і тривогах, ділитися радостями і успіхами.   Вона подасть нам утішення, захист, підтримку і буде нашою Заступницею перед Всевишнім.
Після Свого Успення Матір Божа з тілом і душею перейшла з життя земного до Царства Небесного і перебуває там в єдності із всіма святими. Матір нашого Спасителя, як і її Син, не залишили свою місію щодо людства. Вона далі залишається нашою Опікункою, Матір’ю і Покровителькою з Неба.

У сьогоднішнє свято Покровительства Пресвятої Богородиці ми можемо відновити те, що було здійснено тоді на Голгофі, відновити своє синівство перед нашою небесною Матір’ю. Ми не змушені це робити, але буде дуже корисно для нашого спасіння мати ще й помічницю у нашій духовній боротьбі.

Тому у цей день і також в іншій дні відновлюємо це єднання між нами і Небесною Матір’ю, яка зуміла бути доброю матір’ю для Божого Сина, опікункою для апостолів і під покров якої прибігали у всіх віках християнства.

Молитва до Пресвятої Богородиці

віднова посвяти

 

Пресвята Богородице, у цій хвилині відновлюю своє бажання  бути під Твоїм Покровом і благаю Тебе: Матінко моя Небесна, заопікуйся мною, моєю сім’єю і моєю церковною громадою.
Як, тоді перед хрестом на Голгофі Ти стала матір’ю для учня, так і сьогодні я хочу стати твоїм сином/дочкою. У Твої руки віддаю душу мою і тіло, – все моє життя. Віддаю моїх рідних, моїх братів і сестер у Христі. Прошу Тебе, добра Небесна Мати, будь нашою Ненькою та Заступницею!
Охороняй завжди мене і моїх ближніх сильним Твоїм Покровом у всіх небезпеках душі і тіла. Заступайся за нас перед Всевишнім та Своїми святими молитвами зменшуй Його Святий Гнів з причини наших гріхів! Вимоли ласку навернення і святого життя кожному з нас.
Я добре знаю, що Ти, Царице Неба, завжди успішно допомагаєш усім тим, хто з довірою віддається під Твій Святий Покров і твердо вірю, що під Твоїм Святим Покровом легше зможу уникати всіх небезпек для душі і тіла, та виконувати Божу Волю, а після смерті осягнути вічне щастя на Небі. Амінь.