Хай Бог тебе благословить

Бути колекціонером чи шукачем істини?

Розділ: Цікаві історії. Написав о.Віталій ~ Травень 19, 2008. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

жінка у пошуках істиниОдна жінка попросила у священика пораду у дуже важливій справі. Він помолився і дав відповідь. Вона подякувала і відійшла, але не погодилась, бо подумала, що той не правильно зрозумів її.
Пішла до іншого і той сказав іншу думку, яка теж не підійшла їй. Таких радників було багато, а можливо і ще є.

Та жінка далі ходить і шукає пораду. Чому так є? А все дуже просто.Вона просто була колекціонером, але не шукачем істини.

Дуже часто ми є тими, котрі приходять до церкви, щоб щось взяти і потім відкласти на поличку своєї байдужості. І так виходить, що ніби щось є, але насправді його нема.

… дивним залишається те, що відповіді шукаємо десь поза нашим серцем…. А Христос сказав: Царство Боже є в середині вас…

Переглядів було:1167

Відгуків є 6

  1. Володя

    Ми ходимо шукаємо відповіді,й хочемо почути ту яку ми хочемо!Але насправді коли ми чуємо іншу відповідь ми йдемо незадоволенні, й шукаємо відповідь яку ми хочем.Не задумаючись на тією відповідю яку ми отримали.Адже це від Бога було й для нас воно корисне, хоча ми не приймаємо цього.

  2. люба

    Поки не станемо,як діти,не пізнаємо істини…

  3. Taras

    Істина річ об´єктивна, але кожна людина, як суб´єкт її розуміє по своєму а отже суб´єктивно, тому і у кожного вона своя і потрібно шукати її самому. Шляхи Господні незвідані. Наша істина Ісус Христос, який нас визволив від гріха і дарами якого ми живем. “Прийдіть до мене всі втомлені, прийдіть до мене обтяжені, і я…”

  4. Уляна

    Істина є Єдиною, це Бог. І мислення повинне бути для християнина – християнським у всіх сферах життя людини: як у науці, політиці та економіці та ін. Тобто маю на увазі у кожній сфері втілювати християнські принципи любові до ближнього, добра та миру, а не власної наживи та власного інтересу. Хто говорить від себе – той непарвдомовний, хто від Бога говорить – той є правдою, можна прочитати у Святому Письмі.
    Правда є Одна, і обявив її Господь у Святому Письмі, це основний путівник у житті християнина, джерело мудрості.

  5. Арсен

    Підтримую пані Уляну.
    Ісус Христос сказав: “Я є Правда, Дорога і Життя”

  6. Ігор

    Погоджуюсь з Уляною. А від себе хочу сказати у моєму житті була ситуація коли духівник порадив те з чим я не погоджувався, хоч було важко та зробив як він радив. І побачив потім що він був правий.

Місце для ваших відгуків

Якщо хочеш залишити свій відгук, то потрібно зареєструватись. Для входу та реєстрації на тисни тут Це займе мало часу, але дасть тобі доступ до сайту.