Шлях до успіху через виконання Божого закону – також твій шлях?

Loading

Чи хочемо ми, щоб життя було успішним?
А хто цього не хоче?
Тоді, як зрозуміти: Якщо всі люди на цій землі цього хочуть, то чому ж не всі це відчувають? Чому не всі мають успішне життя?
Може кожен розуміє його по свому?
Хтось бореться за цей успіх щоденно, хтось відбирає його через свою спритність від інших, а хтось чекає, щоб це зробили замість нього, а ще можна пригадати багато інших прикладів …. Факт залишається фактом, що всі ми різні і кожен розуміє по свому слово “успішне життя” і кожен по свому досягає успіху.
В історії про розслабленого ми зустрічаємо картину із щоденного життя нашого часу

Людина потребувала допомоги і чекала на цю поміч 38 років. Були довкола інші люди, які також мали мрію і з часом її досягли. А розслаблений далі залишався із своїми труднощами наодинці. Хіба ж не бачили цього безуспішного інші? Дивилися, але не бачили …
Ось так і буває. Поки не звернеш на себе увагу інших, то тебе не будуть навіть бачити, хоч будеш стояти, навіть, перед очима. Щоправда цього чоловіка зауважили відразу, коли він був зцілений і почав робити те, що інших ображало – ходив у суботній день і цим порушував закон!
У теперішньому суспільстві ми маємо досить законів і церковних і соціальних, і ще масу інших. Можемо спостерегти, що Божі закони помаленьку відходять у тінь, на приватний рівень і поступово стають додатковими.
Таке суспільство хоче знайти свою безпеку у людських законах і гарантіях. Знайшовши успіх у цьому, чи часом не перетвориться у суспільство позбавлене любові? У суспільстві, де будемо дивитися на інших зі сторони і не бачити їх, аж поки вони не порушать наш спокій, почнуть переступати наші принципи успішного життя.
Ревнителі цього закону відразу помітили і звернули увагу, а щодо інших законів, як?
Тут хочеться пригадати, а те, що чоловік лежав 38 років – це не порушувало закон? Не боліло нікого, що людина не може досягти своєї мрії такий довгий час? Ніхто не мав образи від того, що людина кожного дня терпіла і була практично виключена із життя суспільства?
Запрошую сьогодні кожного поглянути довкола. Можливо ми побачимо те, що вже довший час не бачимо.
Часто ми звертаємо увагу на те, що нас турбує, що перериває нашу рівновагу у житті. Ось, тоді ми висловлюємо свою обуреність, захищаючи наш здобутий “життєвий успіх”. Тепер спробуймо звернути увагу на тих, хто менш успішний, хто потребує нашої допомоги, нашої підтримки, щоб досягнути свого успіху.
Є закони від Бога і є закони людські, які допомагають виконати закони Божі.
Часом трапляється так, що людські закони можуть видатись важливішими за Божі та через те, що недосконалі можуть навіть протирічити Божим. Через те, що людські закони є лише додатковими, ми все ж таки маємо найперше пам’ятати про Божі і виконувати їх найперше.

Апостол Павло: Любов понад усе.

Не майте жодних боргів ні у кого, крім боргу взаємної любови, бо той, хто любить другого, виконав закон. Бо заповіді: «Не чини перелюбу», «Не вбивай», «Не кради», «Не пожадай», і всякі інші заповіді містяться у цьому слові: «Люби твого ближнього, як себе самого.» Любов ближньому зла не чинить. Любов, отже, – виконання закону. До Рим.13.8-10.

Христос виконував волю Отця і тому ревнителі людських законів часто обурювались проти Нього. Та попри все Він далі залишався щасливим і робив щасливими інших. В цьому і був Його успіх.
Блаженні ті, що виконують волю Божу. Блаженні ті, що досягають успіху, виконуючи Божі закони!

Ів: 5:1-16

Залишити відповідь