Спогади про духовне місце записуємо у своєму серці

Loading

lurdПобожна жінка вернулась із великого святого місця. Відбула всі духовні практики. Отримала велике духовне піднесення. Коли відпочила після подорожі, то відразу взялась розглядати придбані сувеніри. Найкрасивішою річчю був годинник, зроблений у релігійному стилі. На тлі циферблату виднілась ікона цього чудотворного місця.

“Коли буду дивитися на годиник, щоб взнати годину, то буду пригадувати собі це прекрасне місце духовості!” – вона собі думала, розгортаючи цінний сувенір.
“Красота!” – підгукувала вона, тримаючи цю “годинникову ікону” і вже взялась наставляти правильну годину. Та щось не вдавалось… Годинник був несправний…

Жінка спочатку збентежилась, потім розсердилась і врешті покинула на столі “цінний сувенір”, нарікаючи на халтуру, яку прoдають.

За якусь хвилю заспокоїлась і повернулась до свого звичного життя, підспівуючи пісню про Богородицю. Мабуть вона згадала слова Учителя: Богові – Боже, а кесареві – кесареве.

Деколи відвідуємо святі місця і хочемо щось залишити собі напам’ять, забуваючи, що найціннішою пригадкою про це святе місце має бути переміна наших седець.

Залишити відповідь