Хай Бог тебе благословить

Комп’ютер, що допомагає молитись

Розділ: Духовні роздуми. Написав о.Віталій ~ Червень 27, 2008. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

У наш час все більше чути нарікань зі сторони релігійних людей, що сучасний розвиток не допомагає у релігійному житті, а напаки – віддалює від Бога. Що ж, важко було погодитись мені із цим сплеском критики, коли сам вживаю багато сучасної техніки у щоденні. Але з часом спостеріг одну особливість.
Маю два комп’ютери. Один давніший і звичайно із слабшими характеристиками, тому й працює поволі. Деколи, як ми кажемо, заглючить і мусиш чекати, поки обробить всю “інфу”. Інший новіший, працює швидко, ледь встигаєш слідкувати за всім, що відбувається. Звичайно я перейшов на кращий. Думаю ви зробили би теж саме. А що сталось…
Відкрив для себе, що коли працюю із менш-досконалим компом, то в часі “пауз” молюся. Особливо, коли щось не вдається, то ревно прошу у Бога помочі. Пригадую, що колись нервував, але з часом перейшов на спосіб молитви. компНе було зле, вам скажу відверто.
А тепер? Тепер мало часу виділяю на молитву перед комп’ютером. Пояснення просте. Труднощів нема, робота йде швидко, сторонньої допомоги не потребую…
Правда зі сторони роблять зауваження, що став дуже мовчазним і вже не так цікаво спотерігати за молитовною працею перед монітором, який все ж таки часто заставляв мене до духовного діалогу із Творцем.
А ще є одна думка. Кожного разу, коли пишу проповідь чи духовні роздуми, дуже часто роблю паузи… і дуже часто заповнюю їх молитвою.

Може тому не роблять пересадку мозку чи душі? 🙂

Переглядів було:1315

Відгуків є 9

  1. Oksana

    Господь посилaє нам випробовування,навіть iз технiкою,якою користуємося щодня. Можливо Бог випробовує на міцність нашу віру?. Мусимо не забувати про молитву. Коли в мене з’явилися проблеми з комп’ютером, це не давало можливості спілкуватися з друзями. Спочатку було дужe погано,але потім я згадала про молитву,i все потрохи почало вирiшуватися.

  2. Ромчик

    Бог сильніший від людського гріха.Навіть зло у нашому житті він перетворює на добро для нас.Головне щоб у нас була добра воля,прагнення виконювати Його Волю і тоді зло буде відступати і не зможе нам шкодити.Я,особисто,вчуся робити паузи в житті,щоб пригадати собі мету задля якої ми всі створені,а темп життя такий високий,що не встиг озирнутися як вже пройшло …надцять років життя.

  3. Oksana

    Mij kompjuter takuj starenkuj, shcho inkoly 2 desjatky vervyci mogna pomolutus, poku zahruzytsja jakas informacija, ale ja dyge terpeluva, tomy ne nervuju, a prosto shchos inshe roblju. Djakyju za ideju molytvy. Otec, Vy prosto nadzvychajnuj;-))

  4. Єва

    якщо нвий комп – це Божа Воля, то напевно Бог щось має на меті 🙂

  5. Vasyl_D

    Компютер та інтернет є дуже непростою штукою, в принципі, і щоб не пропасти у цьому океані інформації, треба щоб компютер стояв у будинку “побудованому на скелі, а не на піску”, та нажаль у цьому океані лише інколи можна знайти такі безпечні острівці, як цей сайт… а переважно так є: або пірати або акули 🙂

    І поки знайдеш необхідну інформацію, то треба не раз прочитати Великий Канон Андрея Критського 🙂

  6. Anton

    Інтернет добра штука, та ось уже три місяці шукаю по ньому
    фільм про папу римського Івана ХХІІІ і не можу знайти. Може
    хтось бачив цей чудовий фільм, і пригадає як він називається, то буду дуже вдячний. Дуже хочеться його переглянути.

  7. Romchyk

    Справді фільм дуже гарний. Називається „Іван ХХІІІ. Папа миру”. Можу вислати. Зв´язатися, напевно, можна через о. Віталія або ICQ# 450816853

  8. Anton

    Щиро вдячний Ромчику за те, що підказав назву фільму.
    Нарешті я його знайшов, і переглянув. Ще раз дякую, нехай Бог Вас благословить.

  9. Olya

    Так ще Ісус казав: “Камінь, який відкинули будівничі, став наріжним каменем”. Так і з новітніми технологіями.

Місце для ваших відгуків

Якщо хочеш залишити свій відгук, то потрібно зареєструватись. Для входу та реєстрації на тисни тут Це займе мало часу, але дасть тобі доступ до сайту.