- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Хто краде, той бере із вкраденим ще й прокляття

Loading

все минаєЦього разу мудрець був дуже строгий до мене. Пояснення такої поведінки я отримав пізніше. Вся справа в тому, що я допустився одного гріха. Я переступив заповідь “НЕ кради”. Неспокій мучив мене і я прийшов до страрця, щоб примиритися. Коли він вислухав мене до кінця, то на це гріх чомусь звернув особливу увагу і сказав, щоб я чим скоріш повернув вкрадене. Зробив паузу І знову наголосив: “Чим скоріше!”.
Звичайно, що він відчув мій подив і вже лагідно промовив:
– Коли ти береш вкрадену річ, то відразу береш із собою ПРОКЛЯТТЯ.

Я насторожився, а старець продовжив:
Це означає, що не використаєш на користь дану річ. Спочатку можеш бути задоволений, але час все покаже. Бог не благословить таких людей, бо вони довірили своє майбутнє злому духові і посягнули на благословення іншої людини.
Коли ти віддаш вкрадену річ, то в очах Божих милість знайдеш, і Бог вознагородить тебе ласкою своєю. Благословення повернеться до тебе. Всі речі матеріальні проминаючі і обмежені у пересуванні, у викорстанні, а Боже благословення завжди з Тобою. І тому, маючи мало, будеш щасливий, а маючи все крадене, не знаєдеш щастя.

Важко було розлучатися із вкраденим. Адже, багато часу я тільки і думав про цю річ, заздрив іншим, думав як би то її дістати. Коли трапилась нагода, то …

Але слова мудреця про благословення і прокляття мене зворушили.
Вірю йому, бо хто, як не він, знає повну правду? Кому, як не йому, люди відкривають душу? Хто, як не він, знає скільки потрібно для щастя?

Тепер йду по вулиці і відчуваю благословення … радісно так на душі…