- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Молитва до Пресвятої Богородиці( віднова посвяти)

Loading

Пресвята Богородице, у цій хвилині відновлюємо своє бажання  бути під Твоїм Покровом і благаємо Тебе: Матінко наша Небесна, заопікуйся нами всіма, моєю сім’єю і нашою церковною громадою.
Як, тоді на Голгофі по волі Твого Сина Ти стала матір’ю для учня, так і сьогодні ми хочемо стати твоїми синами та дочками.
Прошу Тебе, добра Небесна Мати, будь нашою Провідницею у хвилинах наших скитань по цій землі, Заступницею у духовній боротьбі та Порадницею на життєвій дорозі!
Заопікуйся спасінням моєї душі і здоров’ям мого тіла. Під Твій покров віддаю все моє життя, життя моїх рідних по крові та моїх духовних братів і сестер у Христі.
Мати наша Небесна, заступайся за нас перед Всевишнім та Своїми святими молитвами зменшуй Його Святий Гнів з причини наших гріхів! Вимоли ласку глибокого навернення і святого життя для кожного, хто прибігає під Твій Святий покров.
Ми добре знаємо, що Ти, Царице Неба, завжди успішно допомагаєш усім тим, хто з довірою віддається під Твій Святий Покров і твердо віримо, що під Твоїм заступництвом легше зможемо уникати всіх небезпек для душі і тіла, та радісно виконувати Божу Волю, а після смерті зі всіма святими осягнути вічне щастя на Небі. Амінь.

________________________________________________

Історія відзначення свята Покрови. В час ворожої навали в храмі Пресвятої Богородиці на Влахернах, де переховувалася Її риза, служили всенічну. Після закінчення богослужіння св. Андрій разом зі св. Епіфаном побачили, як від царських дверей йде світлом осяяна Богородиця у супроводі Св. Івана Христителя і св. Івана Богослова та великого хору Святих. Божа Мати, як побачили св. Андрій та св. Епіфан, підійшла до престола, довго молилася навколішки. Після цього, знявши зі своєї голови хустку-омофор (покров) — з грецької мафоріон — розпростерла її над народом, який був у церкві. Св. Андрій і Епіфан зрозуміли, що Пресвята Богородиця прийшла, щоб рятувати місто. Невдовзі після цього вороги й справді відступили.