Хай Бог тебе благословить

Родовід Ісуса – у Бог немає нічого неможливого! Духовний родовід, духовне синівство

Розділ: Проповіді. Написав о.Віталій ~ 30 Грудня, 2012. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

переглядів 62 , переглядів сьогодні 5 

Дорогі браття і сестри у Христі, у сьогоднішньому уривку Євангелії (Матея 1,1-25.) ми чуємо довгий список імен родоводу Ісуса. Саме ці імена пригадують нам шлях Месії до Людства. Саме в цьому родоводі ми можемо побачити трудності і небезпеку зупинити цей прихід, але Божа Любов зробила усе можливе, щоб ця подія сталась.
Старий заповіт починається в особі Авраама, чоловіка, що жив вірою в Бога і завершується в особі Йосифа, чоловіка, що також був ведений вірою. Почався цей родовід із простого чоловіка пастуха і був вознесений цей рід до царської велечі та завершився простим теслею. У цьому родоводі ми зустрічаємо праведних людей і великих грішників, тихих і незамітних і також із середовища знатних людей, яким Бог довіряв відповідальні справи. Часто Гріх був перешкодою до збереження єдності із Богом, і тоді Бог відвертався від народу, але з покаянням Бог далі продовжував благословляти своїх вірних. Так шлях вірності завершився на певному етапі на Йосифові. Йосиф не дав потомство, не сказано, що він породив Ісуса, а вживається лише ім’я Марії, з якої народився (пасивна дія) Ісус, званий Христос.
Таким чином розпочинається нова епоха, яку ми назвали Новим заповітом. І бере початок від самого Бога.Це початок нового духовного родоводу не через кровну спорідненість, не через національність, а через духовне синівство, через віру в Ісуса Христа!
Заповіт – це угода, договір. Старий заповіт – це була угода вірності між Богом і Авраамом. Будеш мені вірним, то будеш мати і продовження того, що є і помноження його, та й будеш мати майбутнє. Дотримання цієї вірності, було підтвердженням віри в Єдиного Бога.
Новий заповіт – це не скасування старого, а його доповнення. Вірність між Богом і людиною далі має велику силу і поширюється тепер на всіх, хто прийме цю вірність через Ісуса Христа.
Ісус приходить до людей, щоб здійснилась більша єдність між Богом і людиною. Саме Він в собі поєднав одну і другу природу і Боже з людським з’єдналось. Саме Він розширив рамки вибраного народу і вийшов за межі єврейської національності, щоб усіх, хто увірує отримав Спасіння. Саме про це ми згадуємо щороку і щороку дякуємо за цей прихід Спасителя.
Адже щороку ми можемо свідчити про присутність живого Бога в нашому житті. Адже присутність Бога – це вже перемога над злом і над гріхом. Отож готуймося до Різдва, згадуючи присутність Бога в нашому житті: де працюємо, живемо, відпочиваємо і т.д.
Бог живий! Він прийняв плоть і замешкав між нами! Чи може бути більший вияв близькості? Тепер нам залишається визнати Його присутність, особливо в цих святкуваннях бути готовими Його прийняти. І Дім наповниться радістю. Приготовляймося до духовної зустрічі із Христом, щоб відновити свій духовний родовід.

Місце для ваших відгуків

Якщо хочеш залишити свій відгук, то потрібно зареєструватись. Для входу та реєстрації на тисни тут Це займе мало часу, але дасть тобі доступ до сайту.