Ми не самі в цьому світі, є ще ангели. Які є біля тебе?

Дорогі браття і сестри у Христі, вітаю вас із Торжество Архангела Михаїла і всіх сил безплотих – служителів Божих!
Сьогодні вшановуємо пам’яттю Ангелів. Слово ангел означає посланець, вістун. Ангели – помічники Бога, саме вони нам звіщають про Божу волю на землі. Вони є нашими заступниками перед Богом у наших потребах і вони є нашими хоронителями перед нападом злих сил.
Пам’ятаймо, що ми не самі на цій землі, біля нас є завжди ангели, але які є біля нас? Мабуть ті котрих ми кличемо, про яких пам’ятаємо! Сподіваюсь, що це є добрі ангели. З ними є добре, адже вони є добрими.
Інколи ми настільки захоплюємося ними, що стаємо дуже подібними до них. Саме через це до нас деколи кажуть “ти мій ангел!”
А інколи чуємо інші титули, які нагадують про інших духів… Не слід обурюватися, краще подумати, як змінитися і стати на шлях доброти, адже словами не переконаєш, а ділами залишиш незаперечні враження.
Пам’ятаймо, що ми не одні на цьому світі! Біля нас є ангели!
У цей світлий празник, ми, як вся Христова Церква, що на землі, можемо разом об’єднатися в молитві до Ангелів і згадати про нашу Церкву та попросити про її охорону, а також за наших рідних.

Молитва до Ангела Хоронителя за Церковну громаду
Святий Ангеле Хоронителю нашої Церковної громади, ми віддані Всемогутнім Богом під Твою опіку і захист. Ти присутній на кожній нашій молитві, у кожній нашій справі. Ти вістун Божої волі для нас і Ти заступник наш у наших потребах перед престолом Всевишнього.
У цей час ми, згадуючи Твою присутність, усильно тебе просимо зміцни нас у взаємній любові, надхни нас на єдність і творення добрих діл, підтримай нас в боротьбі з гріхами і після нашого упадку наставляй нас на спасенну путь.
Не допусти духові злому посіяти серед нас розбрат і ненависть. Він через пристрасті тілесні і наші немочі спокушає нас до сварок і гніву, а Ти, Ангеле Миру і Любові, нагадуй нам про прощення і про примирення.
О, святий Ангеле Божий, Хоронителю і Захиснику нашої Церкви, прости нам усе, чим образили Тебе за весь час нашого існування, захищай нас і вдень, і вночі й охороняй від усякої спокуси, щоб ми вже більше ніякими гріхами не гнівила ні Бога, ні тебе, ні наших братів і сестер у Христі.
Молися надалі за нас до Господа, щоб Він подав нам освячую ласку для душі і тіла, щоб змогли перейти цей земський шлях до небесної батьківщини, і щоб вся наша церковна громада вічно славила святе ім’я Бога нашого, Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь

Молитва про покров Ангелів святих
Ангели святі, стоїте Ви повсякчас перед Господом Богом і в радості превеликій бачите Того, Котрий наділив Вас мудрістю і дарував Вам хвалу великую і щасливість вічную.
Віддаю вам в опіку душу свою і дружини моїє (мужа мого), душі дітей наших. Освячуйте їх натхненням Своїм, тримайте їх у чистоті й вірі непорушній, зміцнюйте надію нашу до Бога й ближніх.
Прошу Вас, провадьте нас завжди дорогою покори, будьте нам прикладом послуху Богові в любові та вірності, щоби після життя дочасного сподобилися оглядати Його святий Лик у Вічності. Амінь

Залишити відповідь