- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Запитуватися і шукати відповді: щодня і ціле життя

Loading

Дорогі браття і сестри, ось ми завершили в цьому часі  Святого Посту роздуми над основами нашого духовного життя. Пізнати правду про себе і прийняти її це дуже важливе діло для нашого духовного розвитку, адже ми тепер можемо знати, що слід змінити у нашому духовному житті.
Інколи старається людина щось змінити, а нічого доброго не виходить. Тут слід себе запитати: а може це стається по причині, що змінює те, що не можливо змінити, або в чому нема потреби ніяких змін?
Що ж це можна зрозуміти лише тоді, коли ми будемо перебувати в ясності стосовно основ нашого духовного життя: ЦІЛЬ ЖИТТЯ – Я – БОГ – БЛИЖНІЙ – ДОБРО – ЗЛО
Сьогодні ми згадуємо про в’їзд Ісуса до Єрусалиму, про останні дні його життя. Дивуємося радості людей, котрі зустрічали Спасителя і, знаючи наперед події, дивуємося, як же так можна швидко перемінити думку про людину і засудити її?
Людина, котра непостійна у своїх думках – це людина, яка не має ясності у своєму мисленні. Вона не має основ для своїх переконань. Вона залежна до думки інших, до зміни обставин та ситуацій в житті. Натомість бачили як велика грішниця намастила ноги Ісусові дорогоцінним миром – це був зка подяки і жертвенності за те, що Ісус повернув їй духовне життя.
Часи помінялись, а люди?
Пригадка:
Ти знаєш для чого ти живеш? Яка твоя місія в житті? Як ти досягаєш ціль свого життя? Твоя ціль життя є також згідно Божої Волі?
Ти віруєш в Бога? чи просто в Його існування?  Як часто ти Його слухаєш і як часто ти виконуєш Його волю?
Ти живеш і розумієш, що життя нелегке, бо ти його собі так робиш? Чи ти виконуєш місію від Бога, несеш хрест, подібно до Христа.
На нашій дорозі життя часто зустрічаємо сили зла і духів доброти. До чого ми більше схильні? Чому? Що ближче до серця, то і буде скарбом для нас?
Ми всі так хочемо доброти у світі … лише просто хочемо чи ще наповнюємо цей світ добротою? КОли був твій останній добрий вчинок?

Запитуватися і шукати відповіді. Це наповнювати ясністю своє життя. Хто перебуває у світлі, того термрява не поглине, того страх не буде тримати в полоні.
не біймося запитуватися! Від запитання народжується діалог.
Після запитання є завжди очікування відповіді…Інколи ми відповіді не отримуємо, тоді потрібно або змінити форму запитання, або особу, у якої запитуємося. Але і це не повинно нас зупинити в пошуках Істини.

В часі посту була можливість прислухатися до голосу нашої совісті і почути, що Бог хоче нам сказати.

Яку ціль нашого життя Бог нам пропонує _________________
який же шлях вказує до сповнення цієї цілі___________________
???

Багато запитань, а мало відповідей… Не розчаровуйся у цьому! Адже не все відразу.
Гірко, коли немає запитань, а є готові відповіді,
Гірко, коли немає запитань і не має надії на відповіді,
Гірко, коли є якісь запитання і є якісь відповіді
Чому гірко?
Поки що не знаю, але коли вже є запитання, значить скоро буде відповідь.
Головне почались запитання …