Бог дає відповідь, що схиляє нас до добра та надії на краще

Loading

Дорогі браття і сестри,  ми наближуємося до Торжества Вознесіння Господнього і до Торжества Зіслання Святого Духа. Ось так, віддаляючись від одного свята, ми наближуємося до наступного. Йдемо немов по сходах до гори, прямуючи до святості, до зустрічі з Небесним Отцем у небі.
Для нас дуже важливо перейти всі сходинки нашого життя, якими є щоденні ситуації, випадки, труднощі, в часі яких ми не раз задумуємося: Чому? для Чого?
Щось подібно, як у читанні на неділюпро  Сліпородженого (Йо 9:1-38), коли питалися про долю юнака: Запитали його, отже, учні його: «Учителю, хто згрішив? Він – чи батьки його, що сліпим він уродився?»
Якщо зауважимо, то у пошуках відповідей на такі важливі запитання, дехто має схильність до так званих “негативних” відповідей, тобто до таких, які залишають на душі смуток і грікоту, докори та почуття вини. Дехто дає відповіді, які є “пустими”, такими, що далі породжують інші запитання, бо видумані відповіді – це лише фантазії і припущення. Це породжує схильність до зла … у думках, у вчинках…
Бог є Істина і той, хто перебуває в Бозі, той перебуває в Істині. Ось тому для нас, віруючих людей, перебування в Бозі – це дорога до пізнання відповідей на важкі запитання життя. Як і кожне життя неповторне, як кожна ситуація життя є особливою, так і кожна відповідь має бути особливою для тебе. І Бог її має для тебе їі вона обов’язково нахиляє тебе до добра.
Його відповіді – це дорога до правдивого щастя, вони сповнені надії і поправи на краще. Божий задум є повернути людину в рай і все, що трапляється в нашому житті – це може бути використано для здійснення Божого плану.
Тому,  віруючі люди не ділять на: “мені добре – знчить я щасливий, мені повезло”
чи “мені зле – я нещаливий, я невезучий”
Учні Христа живуть Його наукою, яка несе в собі поучення про Божу волю і виконання її.
Християнин каже: якщо Бог так хоче, то це неодмінно мені вийде на користь! – це залишає почуття щасливого піднесення.
Господь дає відповідь істинну, як це сталось відносно юнака: “Ані він не згрішив, ані батьки його, але щоб ділам Божим виявитись на ньому!”
Тому, дорогі у Христі, ми котрі виконуємо Божу волю і йдемо до святості, не звертаймо увагу на тих, хто в гріхах перебуває, заплутуючи себе  та інших згубними мудруваннями, що часто сіють сумнів та розпач, обман спокус та гіркоту гріховних наслідків. Шукаймо Цаства Божого і Його Істини, перебуваймо у духовних роздумах над Божим, щоб мати схильність до добра і доброго. Це і буде ознакою присутності у нас Духа Святого, у святих помислах, у святих ділах.

Залишити відповідь