Милосердне серце завжди чинить добро і не провокується на критику

Дорогі браття і сестри!
У Євангелія від Матея 9:27-35 ми знову стаємо свідками ситуації , в якій Ісус виявляє Своє милосердя над потребуючими людьми і зарозумілі критикани в черговий раз показують своє невдоволення від добрих вчинків Спасителя.
В народі у подібних ситуаціях кажуть: як не можеш допомогти, то бодай не заважай.
Вартує звернути увагу на те, що коли ми заважаємо тим, хто чинить добро, то чиїми слугами ми стаємо?
І навіть тоді, коли просто не підтримуємо, стоїмо в стороні, тоді, коли ми могли би допомогти,  означати може означати така поведінка, що відчуєваємо ми в такому стані?
Дехто відчуває байдужість – мовляв, чого маю пхатися, дехто – осуд, думаючи лихе в своєму серці, а дехто з причини заздрості, бо думає, що міг би зробити краще, ще дехто від нерозуміння …  це й список можна продовжувати і кожній поведінці можна найти пояснення та можливе оправдання, але факт залишається фактом, що ми залишаємося в стороні, ми не підтримуємо того, хто чинить добро.
Нейтральності між добром і злом немає
Ми маємо визначитися: бути слугами добра, або слугами того, хто не хоче добра у цьому світі? Не існує нейтрального положення. Якщо ми не підтримуємо добрий вчинок, тоді що доброго ми робимо? Маємо усвідомити те, що якщо ми не займемо себе добрими думками, добрими вчинками, добрими мріями і задумами, добрим товариством, тоді будемо мати спокусу зайняти себе лихим.
А що буде, коли в сім’ї чи в колі друзів не буде злагоди, підтримки, бажання допомогти? Буде нейтральність? Ні, буде початок розірвання добрих стосунків через критиканство, суперечки і відбивання бажання любити, чинити добро, служити на благо іншим. Немає нейтральної сім’ї: вона або добра і щаслива, або нещаслива і знищена.
Ісус заохочує своїм прикладом залишитися вірними Любові
Попри все Ісус нам дає приклад далі залишитися вірними Ділам милосердя: Ісус обходив усі міста і села, навчаючи в їхніх синагогах, проповідуючи євангеліє царства та вигоюючи всяку хворобу й недугу.
Він знав, що якщо зупиниться і не буде продовжувати спасати людей, “бо не цінять”, “бо не дячні”, “бо … і т.д.”,  тоді людство загине.
Спасибі усім, хто попри все далі продовжує наслідувати Спасителя, чинячи добро і залишаючись милосердним, як Отець.