Порожні човни наповнились

Дорогі браття і сестри у Христі, Євангелія від Лк. 5, 1-11 нам пригадує про особливу подію, коли апостоли повернулись із ловитви з порожніми човнами, але дозволили, щоб Ісус використав їх для своєї Святої Місії – проповідувати Божу науку. За це були нагороджені човнами повними риби.
Пригадуються поучення святих людей, що Бог ніколи не залишається в боргу перед людиною, котра послужила Йому.
Так Ісус показує Свою вдячність, за те, що човни стали проповідальницею Царства Божого.
Так Ісус показує наскільки важлива співпраця між Богом і людиною, між Божою силою і людською довірою.
Ісус показує Свою велич в тому, що Він може зробити речі неможливі можливими, але тут потрібна співпраця людини. Якщо би апостоли не дозволили використати свої човни, тоді ймовірно не було би і проповіді, коли би не закинули сіті, тоді не було би й риби.
Як важливо не закриватися у своєму “просторі нещастя чи неуспіху”, а дозволити Богові діяти в тому, що ми маємо, в тому чим ми є.
Інколи ми перестаємо бути ведені вірою і вже мало йдемо на ризик, натомість шукаємо оправдання через якусь недостойність, через якісь причини, чи винну обставин.. Але при цьому наші “човни” далі залишаються порожні.
Важливо в таких моментах продовжувати слухати Бога, тоді легше буде пізнати і виконати Його волю і дозволити Йому творити речі неможливі можливими.
Дивує той факт, що наповнені човни стали вже не цікавими апостолам, які все покинули і пішли слідом за Ісусом, щоб стати рибалками людей, щоб показати Божу силу у Святій місії.
Дорогі браття і сестри, коли нас спіткає пора неуспіху, чи не плодовитості, коли “порожні наші сіті” принесуть нам смуток, тоді пригадаймо цю історію із апостолами і пригадаймо, що окрім оплакування нашого неуспіху є ще інше. Його потрібно пізнати! Пізнати те, що Ісус нас просить.
Дехто так і каже, якщо не можу заробити для земського царства, то для небесного завжди є заробіток. Скільки було таких випадків, коли через добрі діла, волонтерство, пожертву люди отримували більше від сподіваного! Бог ніколи не залишиться в боргу перед тим, хто задля Нього зробив добре діло чи виконав Його святу волю.

 

ПРОСЛУХАТИ ПРОПОВІДЬ

Один коментар до “Порожні човни наповнились”

Коментарі закриті.