Ізолювати чи йти на зустріч тому, хто зранений злом?

Дорогі браття і сестри у Христі, у Євангелії від Луки 8, 26-39 описується історія про зустріч Ісуса із людиною опанованою злом, від якої відмовились та ізолювали її від всіх. Що з цього вийшло?
Евангелист Лука особливою старанністю передав усю трагічну ситуацію, в якій жила людина і ті, хто жив у тій місцевості. Люди ізолювати людину від себе і самі обходили це місце. Таким чином те місце перетворилося в місце страху і небезпек. Можемо припустити, що люди того краю вирішили цю проблему спів-існування в такий спосіб – ми не будемо турбувати тебе, а ти не турбуй нас.
В такий спосіб немовби заморозили те, що з кожним разом насправді збільшувало перебування і поширення зла. Спаситель Ісус Христос, коли прийшов на цю землю, показав своїм прикладом і на прикладі його учнів, що існує ще інший метод – це є метод любові, метод зустрічі, метод милосердності над опанованою людиною. Таким чином показує, що не потрібно боятися зла,а потрібно лише остерігатися робити зло, стати учасником злих вчинків, виношувати злі помисли.
Що мені і тобі, Ісусе, сину Бога Всевишнього? Благаю тебе, не муч мене!
Мовляв: чому прийшов мене турбувати… Вже від цих слів бачимо, що зло тремтить перед Богом! Бог є сильніший за всяке зло.
Дорогі у Христі, ми покликані не втікати від людей, які зранені злом, а наше покликання – це йти назустріч до них.
Це правда, що нам треба визнати, що ми не завжди маємо сміливість піти назустріч людині, яка опанована злом: яка перебуває у депресивному, нервовому, агресивному стані, з уст, якої виходять погані слова, серце, якої повне злих бажань. Так, така людина є небезпечною, бо може нас заразити, спровокувати, спокусити, щоб ми стали подібними до неї.
Саме тому, ми маємо ще більше усвідомити про нашу єдність із Богом. Бо лише з Божою силою ми маємо йти на зустріч із такими зраненими людьми, щоб загоювати їхні рани, наповнювати їхню порожню душу і витісняти з їхнього життя зло.
Апостол Павло пригадує про наше покликання:
ми його сотворіння,
сотворені у Христі Ісусі для добрих діл,
які Бог уже наперед був приготував,
щоб ми чинили.

У зустрічі з людиною, яка стала зранена злом, що перемагає: твоя любов до неї, чи зло, що провокує тебе? Чому?