Зустріти, розпізнати, прийняти Христа чистим серцем!

Ми наближаємося до зустрічі з торжеством Різдва Христового
Різдво Христове – це лише якесь традиційне свято чи це нагода пережити подію 2000 давності сьогодні? Це вирішувати нам! Вирішувати тобі!
Все залежить від того, як ми приготуємося до цієї події. Будемо готуватися лише матеріальними клопотами, значить потім будемо мати лише матеріальні результати. Пам’ятаймо, що Месія прийшов перш за все для спасіння наших душ. Ангел конкретно говорить Йосифові, коли наказує іменувати дитя ім’ям “Ісус”, тому що “Він спасе народ свій від гріхів їхніх”  (Мт.1,21).
Ціль приходу Христа – це спасіння наше. Ми приймаючи Христа-Спасителя у своє життя, у життя наших сімей, ми таким чином приймаємо Спасіння від гріха.
Зустріти Христа чистим серцемЧисте, а радше – очищене Святим Духом і нашим щирим покаянням серце, дозволить нам мати духовне бачення. Тоді ми по-іншому почнемо бачити світ і все, що його наповнює. Будемо бачити так, як Бог бачить – поглядом любові. Тоді в нашому житті все переміниться, а найважливіше це те, що ми будемо мати можливість побачити Бога  в нашому житті і свідчити: Бог є з нами, Бог є зі мною, Бог є з моєю сім’єю.
Різдво – це знак, що Бог йде до нас
У Різдві Свого Сина Бог показує наскільки Він може близько бути до людини. Він готовий Сам першим піти на зустріч, щоб зустріти падшого чоловіка. Готовий у видимий людський спосіб показати Свою близькість.  Готовий розділити з нами все, щоб ми більше не мали сумнівів у Його любові.
“Я буду з вами до скінчення віку” – так сказав Христос. Тому ми цілий рік згадуємо Його життя, творимо живу пам’ять про Нього, переживаємо події в теперішньому часі і віримо, що як для Бога не існує час, так і ми можемо ще і ще переживати Його живу присутність між нами. Тепер наближаємось до події Різдва: залишається лише прийняти Христа з радістю і простотою!
Будьмо пильні, щоб через нашу необережність ми часом не закрили двері, не найшли оправдання, не зарились у своїх клопотах і не пустили Христа у свою оселю, у свою сім’ю, у своє серце.
Тому готуймо дорогу Господеві, щоб ми і також наші ближні прийняли ті дари, що були нам приготовані ще перед віками.