Хай Бог тебе благословить

Йменування Ісусове. А яка твоє ім’я?

Розділ: Проповіді. Написав о.Віталій ~ Січень 15, 2017. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

 

imennia

14 січня за новим стилем Східна Церква святкує Обрізання Ісуса Христа. Це свято нагадує історичну подію, що сталася на восьмий день після народження Ісуса, згідно з законом Мойсея при цьому дали йому ім’я.
Як сповнилось вісім день, коли мали обрізати хлоп’ятко, назвали його Ісус, ім’я, що дав був ангел, перше ніж ” alt=”” />воно зачалося в лоні.
Восьмого дня народжене Марією немовля отримало у святині ім’я Ісус, що означає Спаситель, котрий став Спасителем усіх людей від гріхів їхніх. І це не була тільки назва чи просте надання імені – Ісус. В тому імені крилася велика правда, що почала здійснюватися з приходом Ісуса Христа на землю й довершилася Його смертю на хресті, та воскресінням з гробу.
Він у своєму імені сповнив місію Свого життя, а ми?
Отож, і ми у це свято маємо нагоду згадати і про своє духовне покликання. Кожен з нас має ім’я і це означає, що ми також маємо місію.
Сьогодні можемо пригадати своє ім’я і його значення, а поряд з цим також покровителя небесного Святого, котрий мав це ім’я та освятив його своїм життям.
Давання імені – це давання напрямку життя!
Не вартує легковажити із даванням імені дитині, бо кожна мама і тато хочуть дати власній дитині щонайкраще, але тут питання: чи вони  знають, що є краще для дитини? У цьому потрібно молити Бога, щоб Небесний Отець виявив свою волю.
Трапляється таке, що вибирають ім’я в честь якогось героя мультфільму чи кіносеріалу, або ще чогось явища. І тоді як?
Хіба ми, як віруючі люди, можемо своїй дитині ставити в приклад не християнське?
Отож маємо пам’ятати, що наше покликання – це наслідувати святих, щоб самим стати святими!
Маємо виконати Божу волю тут на землі і в нашому і мені це має бути вказано.
Нам дається ім’я святого не тільки для того, щоб відрізнялися один від одного, коли нас кличуть, не тільки, щоб ми мали небесного заступника і покровителя, а також для того, щоби ми пам’ятали про своє покликання, про свою особливу місію, щоб своїм ім’ям ми нагадували ближнім нашим про те, до чого ми вибрані і покликані
А святий Василій Великий, котрого пам’ять світло святкуємо, хай буде яскравим прикладом єдності з Богом. Його ім’я “царський” – освятилось його праведним життям і Він удостоївся царства Божого.
Св.Василіє, заступайся перед Господом за нас, щоб і ми виконали місію свого життя.

Переглядів було:1548

Ключові слова до цього допису: