Стрітення Господнє – це зустріч, яка змінює. Але чи кожного?

Loading

Дорогі браття і сестри, у Торжестві Стрітення Господнього, зустрічі Спасителя із праведними людьми ми згадуємо про особливість цієї зустрічі – вона сповнена великої радості.
Найперше, що вона була очікуваною як зі сторони Бога, так зі сторони людей. Це показує, що ця зустріч була виконанням обіцянки, і водночас була дуже бажаною. Скільки в нашому житті є зустрічей і скільки з них є бажаними? Тому зустрічі з Богом має бути бажаною і очікуваною. Саме тоді ця зустрічі буде радісною.
Ми маємо багато нагод зустрітися з Богом у Божому храмі, у приватній молитві, у читанні Святого Писання, у творенні діл милосердя. Чи кожне із цих діл завжди нам приносить радість?
Якщо радість відсутня, то можливо відповідь є в тому, що ми не завжди мали бажання зустрітися з Богом у всьому тому, що наповнює наше духовне життя.
Тому не дозвольмо спокусникові відібрати чи замінити нам радість від зустрічі із Богом. Не проміняймо її на якесь тимчасове задоволення, чи підмінену радість, це тоді, коли ми радіємо із грішної причини. Праведна радість походить від чистого, серця від частих намірів, від чистих бажань і звершується у взаємній радості.
Бог радіє, коли ми бажаєм Його зустріти, коли шукаємо Його, коли чекаємо Його і коли дозволяємо Йому наповнити життя наше Його присутністю.
Кожна зустріч впливає, не проходить безслідною
Дозвольмо, щоби зустріч із Богом вплинула на нас! Щоби зустріч з Богом перемінила наше життя! Щоб кожного разу на цій зустрічі дорога нашого життя все більше поєднувалася із виконанням Його святої волі
Свічки, які сьогодні благословляємо для молитви, хай стануть для нас живим символом Божого світла, яке проганяє темряву зла і і просвічує наше життя.
Фізики говорять про те, що темрява – це відсутність світла, ми можемо засвідчити що темрява духовного життя – це відсутність Бога. Саме тому наша зустріч має бути постійною, постійним бажанням та очікуванням.