- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Дивні думки про молитву за упокій своєї душі

Loading

Заповнюючи страхівку на здоров’я, найшов текст: “Я …. прошу у випадку мого нещасного випадку і при втраті свідомості, надати мені медичну допомогу із хірургічним втручанням, ….. А у випадку моєї смерті мої внутрішні органи нехай будуть ….”

Підписуюсь і розумію, що це пишеться на випадок, коли я втрачу свідомість і не зможу тоді дати свідому письмову згоду на надання мені особливої медичної допомоги.
Також мусів заповнити бланк на випадок моєї передчасної несподіваної смерті, де говорилось про те, що має бути з моїм тілом.
Того дня я зустрів людину, яка мені зробила переворот душі. Вона попросила про молитву за упокій власної душі, коли помре, кажучи, що вже все вона організувала. І у випадку несподіваної смерті, все буде готове.
Розказуючи про це одному священику, той в замін відкрив мені одну свою таємницю: він молиться за упокій  власної душі вже від тепер, будучи ще живим.
Я спочатку збунтувався, але, коли почув пояснення, то ще й досі думаю над цим.
Справа в тому, що Бог є поза часом. Тому ми, які в часі, молимось в нашому часі, але Бог є поза часом, тому Він може прийняти молитву у вказаний нами час, а отже і після нашої смерті. Тоді, вони будуть актуальні.
Дивні думки? Єресь? Ніби так! Але, якщо подумати спокійно, то, які би ви сказали заперечення на таку “дивну” молитву?

Ось, так хтось себе застраховує наперед, бо хто зна, що буде тоді, коли вже його не буде? Чи хтось пом’яне його?