Єдності є різні, краще вибирати ту, що з Богом

Дорогі браття і сестри, історія про визволення опанованого злими духами (Євангеліє від Луки 8, 26-39.)звертає нам увагу на нищівну силу об’єднаних між собою духів, які мають на меті лише одне: знищення! Доказом цього є падіння з кручі у безодню. Тепер можемо лише уявити, яких мук зазнав той чоловік, перебуваючи під тиском зла. Тварини не змогли чинити опір і загинули.

Зрозумілим є бажання чоловіка залишитись з Ісусом, піти з Ним. Адже той, хто пізнав Спасителя, розуміє свою неміч і свою потребу у постійній єдності із Ним. Господь це бажання бути з Ним цінить і поручає йому більше – місійну справу: “Вернися додому й розкажи все, що Бог зробив тобі! Той так і зробив”.

Ось така є різниця між тим, хто в минулому зв’язував своє життя із силами темряви, які людину віддаляли від всіх, робили її заляканою і страшною, знищували в ній все людське, і людиною, яка зустріла Спасителя, котрий повернув їй людський образ, повернув її «до дому».

Єдність з Богом – це завжди повернення втраченого і здобуток більшого.

Вражає у всій цій історії ще одна деталь: це поведінка людей, які опановані страхом, закриті в собі, попросили Ісуса (Спасителя), щоб Той відійшов від них. Прохання кількох було задоволене Христом. Складається враження, щоб Бог підкорився більшості, зазнав поразки.

А може Бог не хоче насильства? Він завжди шанував і далі шанує вибір людини.

А нам, слід бути дуже уважними, щоб часом ми не стали частиною тої більшості, котра у страсі та паніці може бути закритою перед Богом. Слід завжди пам’ятати про силу спільної молитви, а також про силу “робити так, як всі роблять, бо всі так живуть”. Адже диявол, будучи ворогом єдності, використовує її, щоб знищити усіх.
Може тому деякі групи, сім’ї, організації, різні об’єднання, котрі відкинули закони Божі, закрились перед Богом, всі вони розпались, бо знищували один одного?
Може і ти став/стала жертвою такої невидимої розправи?

У кожному випадку, це не причина закритись від усіх і далі вважати себе пропащою людиною, адже приклад колишнього біснуватого показує, що є правдива любов, є правдива єдність, є правдиві відносини …, є!