- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

Бог об’явився на Йордані і далі продовжує об’являтися в житті охрищених

[1]

Дорогі браття і сестри у Христі, у це торжество Богоявлення Свята Церква запрошує нас стати учасниками Божого Об’явлення людям.

Бог сотворив цей світ і є присутній у цьому світі, але це ще не означає, що Він автоматично визнаний у цьому світі. Ми знаємо, як часто Творець ігнорується: дехто заперечує Його існування, дехто визнає Його існування, але не хоче виконувати Його волю, дехто стає навіть Його ворогом і спокушаючись, стає на сторону зла.

Сьогодні ми згадує Святе Таїнство Хрищення, його ще називають Просвічення, бо воно стає початком чудесного шляху пізнання Бога. Це пізнання не є задоволення нашої розумової цікавості, а дитячий потяг по пізнання того, хто мене любить.

Щось подібно до дитини, котра отримавши багато любові від батьків, тягнеться до них і радіє їхній присутності. У присутності Бога ми просвічуємось! Адже дивлячись у Божому Світлі на цей світ, ми зовсім по іншому відкриваємо його – бачимо цей світ, як вияв Божої Любові, за що хочеться лише дякувати і берегти все, що Бог дарував нам.

 

Хрищені – це об’єднані у Христі

Дорогі у Христі, будучи серед людей, що перебувають у темряві і тому постійно засмучені, постійно нарікають і бачать інших ворогами, живуть у страсі і переживаннях, ми маємо особливе покликання нагадувати світові про присутність Бога.

Нагадувати, що Бога є люблячий Батько, якого не треба боятись і від якого не треба ховатись.

Його заповіді є лише для нашого спільного добра і їх не важко виконувати.

Ми – християни, живі свідки присутності Бога у нашому житті можемо свідчити світу, що Бог не тільки є, але Він далі продовжує опікуватися Своїми дітьми.

 

У такому просіченні будьмо уважні і не дозвольмо себе звести з дороги Світла, щоб часом темрява нас не поглинула, цим самим затемнючи нам Божу Любов, залишаючи лише сумніви та страх. Щоправда дехто спокусився і його життя вже не нагадує життя просвіченої праведної людини, більше того дає поганий приклад, як християнина. Саме такі випадки нам показують, що хрещення(занурення) має бути не тільки тілом, але й душею, щоб були душевно зодягнуті в Христа.

 

Ми – християни, ми довіряємо Богу і подібно до Христа в часі Хрищення на Йордані не хочемо входити у різні полеміки, які лише відволікають від заповідей любові. Хочемо здійснити повноту правди, повноту Істини, творимо видиме Царство Боже!