- Духовні роздуми - https://www.rozdum.org.ua -

I як же Бог дивиться на цей світ? – це нарікання чи вияв бажання?

[1]

Дорогі брати і сестри, бути учнем Ісуса означає: Його зустріти, почути Його поклик і піти за Ним, а далі починається диво.
Ми можемо зауважити, як як у нас починаються відбуватися зміни.
А все починається з того, що ми починаємо бачити цей світ так, як це бачить Бог!
Не раз ми чули як люди кажуть: “як Бог на це все дивиться?”
Можливо вони не зауважують, що в цьому вислові ставиться незамінний акцент на тому, щоб Бог подивився цей світ так, як ми бачимо! Бо ми бачимо його не дуже таки добре. Може саме тому цей вислів говориться, зітхаючи!? Такий песимізм є наслідком того, що ми у звертаємо велику увагу на недосконалості, тобто на те, що нам не до вподоби.

А так, як ми ж ми самі недосконалі, тому не бачимо досконало всієї картини творіння. Це у свою чергу породжує у нас неправильні висновки, на яких ми потім будуємо своє життя. І не забуваймо, що таких, як ми цілий світ…
Ви бачили людину, яка має поганий зір?
Вона дивиться на світ і бачить його по-своєму. І думає, що бачить його правильно. Її буде важко переконати в іншому, якщо вона не подивися крізь добрі окуляри. Якщо вона ризикне і зробить це, то визнає свою недосконалість і спробує подивитися на світ “іншими” очима, тоді їй відкриється інша картина.
Коли приходить в наше життя гріх, він стає немовби перешкодою і починає спотворювати все те, нащо ми дивимося. Ми довіряємо своєму недосконалими погляду і робимо неправдиві висновки. Більше того: стараємося нав’язати їх іншим людям. Саме тому люди дуже часто сперечаються між собою, бо по-різному бачать цей світ і все, що в ньому відбувається.
Але залишається під великим знаком запитання реальність: Чому християни між собою сперечаються?
Невже мене покликані дивитися на цей світ по-свому? А чи можливо подивитися на все єдиним поглядом?
І звичайно, що тут виникає запитання: а чиїм? Кому ми маємо поступитися і довіритись?

Справедливою відповіддю буде: Бог Творець! Він цей світ задумав, Він його сотворив і Він ним далі управляє!
І як довго ми би самі себе не переконували, що ми є господарі-царі цього світу, це не означає, що ми є його творцями і його досконало зрозуміємо.
У Святому Письмі сказано, що все сотворене Богом є добрим.
І сам наш досвід життя показує: те, що ми вважали недобрим, з часом ми могли змінити свій погляд. Більше того, ми могли навіть подякувати за те, що з нами так трапилось!
Все залежить від того, якими на даний час ми є, у якому стані перебуваємо!

Якщо ми є темними гріховним, тоді все буде нам так виявлятися!
Якщо ми перебуваємо у світлі-праведності, тоді нам залишається бачити у світлі любові і праведності.
Побачити, який ми маємо погляд життя, не обов’язково ходити до окуліста, але обов’язково звертати увагу: чи дивлюся я на цей світ очима Бога?

І тоді питання: “як Бог дивиться на цей світ?” не буде виглядати, як нарікання, але буде, як вияв бажання: побачити цей світ і його сотворіння очима Бога!