Багатіючи у світі, можна збідніти у Бозі

Loading

У притчі про чоловіка, якому просто пощастило, можемо побачити приклад людини захланної і радіючої від того, що отримала багато добра. Чоловік розбагатів в одну мить. Але у цьому багатстві найшов собі загибель. Цікаво, що було би з нами: якби ми розбагатіли в одну мить? Яка була би наша поведінка?
Бути багатим – це проблема?
Подивімося спокійно на обставини. Погодні умови посприяли і земля вродила. Як бачимо, вини чоловіка нема в тому, що він розбагатів і не можемо йому закинути того, що він це майно здобув нечесним шляхом. Тут сталось чудо! Бог дав людині все і відразу!
Поганого в тому не було нічого. Бог не осудив його за багатство, і не міг осудити, бо Він сам його дав. Значить проблема не була в самому багатстві.
Не можна забувати за основне
Зі слів Євангелії «… й скажу душі своїй: Душе моя! Маєш добра багато в запасі на багато років! Спочивай собі, їж, пий і веселися!» можемо зрозуміти, що чоловік привласнивши все, відразу збіднів духовно. Він виключив із свого життя Бога, інших людей та життя після смерті. Піддався на спокусу і подумав, що це багатство може дати йому довічне забезпечення.
Самовпевненість дуже часто засліплює людину і їй починає здаватися, що життя є в її руках. Потрібно пам’ятати незаперечну істину цього життя: все в цьому житті проминає! Єдиним, хто є постійним і вічним є Господь Бог. На Ньому потрібно будувати своє життя і у Ньому потрібно багатіти.
Сучасний світ – це серйозний виклик до бідності
При сучасному розвитку і досягненні, багатстві видобутку та виробітку аж смішно говорити про якусь бідність чи економічну кризу. Смішно думати про якусь нестачу чи голод. Але факт є фактом. І хто би це не був багатий чи бідний всі переживають за своє майно, яке виявилось нестабільним. Хтось радіє, бо на чужому горі зібрав сій капітал, а хтось плаче, бо втратив усе. Але і той, хто має багато не радіє перед вчасно, бо може втратити все в один момент. У такому панічному страсі живе багато людей.
Мабуть єдине, що може заглушити їхній страх – це гучні забави, наркотичні речовини та інше, що створює ілюзію щастя.
Кожний із зірок слави, велетнів багатства чи впливових синів цього світу знає, що все це минеться і в кращому випадку настане старість: забуття, слабкість і немічність. Багатство у такому стані буде радше розчаруванням ніж потіхою.

(Лк. 12, 16–21)

Непідписана ґарантія

Один чоловік вкладав великі гроші в страхову компанію, підписуючи договір про повне медичне та соціальне страхування. Коли він захворів на невиліковну хворобу, тоді він часто дивився на той підписаний папір і підсміховувався до себе, кажучи: «Я то дав великі гроші і підписав цей папір, а от Бог, чи Він затвердив?

2 коментарі до “Багатіючи у світі, можна збідніти у Бозі”

  1. і справді думки про багацтво бувають в кожного з нас, бо хотілося б все мати і ні про що не журитися. але коли бачиш як тратять совість ті люди,що мають величезні гроші, задумуєшся про себе,чи не став би і я таким.

Залишити відповідь